Nooit meer je auto kwijt met nieuwe Google Maps-functie

Auteur: , 20 Reacties
Google Maps

Google gaat deze een handige tool toevoegen aan Google Maps.

Uit een analyse van Android Police blijkt dat Google Maps een uitzonderlijke handige nieuwe functie krijgt. In versie 9.49 (beta) van Maps is het mogelijk om de locatie van je auto te registreren. Zo vergeet je nooit meer waar je je auto hebt geparkeerd.

Daar houdt het daarentegen natuurlijk niet op, want naast de locatie opslaan, kun je notities maken en kun je zelfs instellen hoelang je nog mag parkeren. Zodra de ingestelde tijd op is, krijg je een melding. Tot ziens, parkeerboetes!

Een tekortkoming van de nieuwe functie, zo stelt Android Police in hetzelfde artikel, is dat je slechts één locatie kunt opslaan. Als voorbeeld noemt de website dat je “niet je auto kunt parkeren op een langetermijnplek op het vliegveld, ergens naartoe kunt vliegen, om vervolgens de locatie van je huurauto op te slaan.”

Fair enough, maar dat is een scenario dat relatief weinig zal voorkomen. Als je parkeerplek op een vliegveld al niet geregistreerd wordt, kun je altijd de exacte locatie (bijvoorbeeld R2D2, rij 2, deck 2?) opschrijven. Maps is immers ook niet zó accuraat, dat het altijd de exacte locatie op een druk parkeerterrein kan pinpointen.

Hoe dan ook, de nieuwe functionaliteit kan een hoop stadsproblemen oplossen wat betreft het parkeren van je auto. Wel zal Google de komende tijd aan de accuratie van de app moeten werken; Maps vergist zich nog wel eens in de exacte locatie van jouzelf of je auto. Tevens ligt de mogelijkheid om twee of meer locaties op te slaan voor de hand.

UPDATE: de functie is inmiddels beschikbaar voor Android-gebruikers. Door op de blauwe stip die de locatie van de gebruiker aangeeft te drukken, kan de huidige locatie worden opgeslagen als parkeerplaats. Daarbij kan je een korte notitie invullen en ook selecteren hoe lang je nog op de parkeerplek mag staan. Op de kaart is vervolgens te zien wanneer de parkeermeter moet worden bijgevuld. Vermoedelijk zal deze optie binnenkort ook in de iPhone-app verschijnen. De eigen kaartenapp van Apple bevat overigens al een vergelijkbare functie, evenals de Waze app.20 reacties

Volkswagen app laat dmv apple maps idd al de parkeer locatie zien eveneens als ford die doet hetzelfde maar dan zonder app. Het enige wat nodig is is een bluetooth verbinding met de auto
Of je koopt gewoon een gele auto.
@peug206: mwah, in alle parkeerapps zitten tegenwoordig ook kaarten met een markering waar de auto staat, dus…
@peug206: Of een verhoogde Land Rover, ik spot de mijne bijna altijd boven de andere uit.
Zo eens kijken. Kinkt goed.
Dit heeft iOS al een tijdje volgens mij. In Dubai heb ik mijn telefoon op de Audi MMI van onze huurbak gekoppeld, die gaf vervolgens bij het verlaten van de auto aan waar ik hem gelaten had in mijn navigatie-app.
@mercedesclk350: ah, de laatste regel. Maar anyway, niks baanbrekend dus, wel heel handig.
Ik vraag me dan toch af hoe erg je de weg kwijt moet zijn wil je vergeten waar je je auto hebt geparkeerd.
@robert110: beetje overdreven natuurlijk, iedereen heeft wel eens achter zn oren moeten krabben wat de weg terug was naar de parkeergarage..
Nu kan dat nog niet heel precies nee. Maar de ESA is bezig met het navigatiesysteem Galileo. Ik hoorde dat ze daarmee op 50 cm nauwkeurig konden kijken waar iets is!
@banaan7: gps is haalt dat ook prima. Gaat er om hoe goed je ontvanger is. In dit geval dus: de gps module van je telefoon.
Ik gebruik gewoon de app Find My Car als ik hem op een onbekende plek achterlaat altijd tot op de meter nauwkeurig terug te vinden.
Bestaan toch al lang, dit soort apps
@mrrallycross: inderdaad, en ook apps waarmee je gewoon per minuut betaalt en je geen melding nodig hebt om terug te rennen om de meter bij te vullen :)
Onhandig dat je het handmatig moet activeren. Apple onthoudt de locatie waar de bluetooth verbinding met de carkit verbrak, simpel maar effectief.

Daarbij moet ik zeggen dat ik daarna nog nooit de kaarten app heb gebruikt om de auto terug te vinden. Meestal is die route ongeveer hetzelfde als toen ik hem parkeerde, maar dan omgekeerd. Die keer dat je zoveel hebt gezopen dat je het niet meer weet is het misschien verstandig om niet zelf terug te rijden;)
Je kunt ook gewoon je hersens gebruiken…

Dit soort snufjes maakt de mens alleen maar dom. Over 80 jaar vertelt je telefoon hoe hard je moet persen op het schijthok omdat ze te stom zijn om dat zelf te bedenken…
@lekbak: natuurlijk niet. Als je telefoon bijhoudt waar je auto staat dan kun jij weer wat meer hersencellen inzetten om de formule voor koude kernfusie te bedenken.
Kommop mensen, Met Here Maps kan dit al 4(!) jaar: http://www.windowscentral.com/hands-find-my-car-here-drive
Zelfs windows phone heeft deze feature al zeker 2 jaar.
http://www.windowscentral.com/how-save-car-location-maps-windows-10-mobile

Nog maar niet te spreken over 3rd party apps voor android.

Zoals Android fans maar al te graag zeggen: Als zelf Windows Phone de feature al heeft is het niet echt nieuwswaardig.
@kid1988: Here is geweldig! Zeker voor offline nav, of nav in landen met beperkte mobiele data dekking.
Handig op de parkeerplaats van de Beverwijks bazaar !

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).