Solowheel Iota: wordt dit het nieuwe hoverboard?

Auteur: , 1 Reactie
Lopen is zó 2016

Lopen is zó 2016...

De Solowheel Iota is een Kickstarter-project waarmee je – de naam zegt het al – op één wiel gemakkelijk overal naartoe kunt rijden. Met dit elektrische rij-apparaat hoef je nooit meer te lopen!

Specs
Waar het hoverboard doorgaans lomp en instabiel is (zie onderstaande video), is de Solowheel Iota klein en licht. Het apparaat weegt iets meer dan 3,5 kilogram en is daarmee prima in een rugzak te vervoeren. De plateau’s waar je op staat zijn inklapbaar, wat weer bijdraagt aan de mobiliteit. Het wiel (eigenlijk zijn het er twee dicht naast elkaar) heeft een doorsnede van 8″ (20 cm) en kan maximaal 113 kilogram aan gewicht ondersteunen.

Met een topsnelheid van 16 kilometer per uur rijdt het apparaatje sneller dan sommigen van ons kunnen lopen. Afhankelijk van het terrein heeft de Solowheel Iota een reikwijdte van bijna 13 kilometer. Na 40 minuten zou de batterij weer volledig opgeladen zijn.

Kosten
De Solowheel Iota zal een verkoopprijs van rond de $600,- krijgen. Maar met nog ruim twee weken te gaan, kun je de Solowheel via de Kickstarter-campagne voor $445,- aanschaffen. Inventist – het bedrijf achter dit project – wil het appraat dit jaar september uitbrengen.

Met de huidige aanschafprijs zal de Solowheel een stuk duurder zijn dan een gemiddeld hoverboard. Afgezien van het feit dat het product nog in een vroeg verkoop- en productiestadium zit, heeft Inventist naar eigen zeggen veel te kampen met namaakproducten die inbreuk zouden doen op hun patenten. Namaakproducenten hebben blijkbaar niet genoeg research gedaan, want de board blijken regelmatig in de fik te vliegen.

Check hier wat voor praktische toepassing een hoverboard nog meer kan hebben.1 reactie

“Namaakproducenten hebben blijkbaar niet genoeg research gedaan, want de boards blijken regelmatig in de fik te vliegen”

Heeft meer te maken met goedkope rotzooi gebruiken.
Mensen die goedkope chinese shit kopen en daarna verbaasd en verbolgen zijn over problemen, zijn gewoon dom. Die zijn niet te redden en doen het steeds weer.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).