Nooit meer moe tijdens het duwen van een kinderwagen

Nooit meer moe tijdens het duwen van een kinderwagen
Het maakt de wandeling met de baby wel iets minder gezond.

Het duwen van een kinderwagen is in Nederland ideaal. Aangezien we hier, grotendeels, geen heuvels hebben is het eenvoudig om een kinderwagen te duwen. Je zult in principe niet gauw moe worden tijdens een ommetje. Moet je toch omhoog, bijvoorbeeld een dijk, dan kan het toch uitmonden in een pittige workout.

Gelukkig leven we in 2019 en daar zijn natuurlijk oplossingen op bedacht. Bosch komt met de eStroller. Dit is een hulp voor de kinderwagen en bestaat uit twee kleine elektromotoren en sensoren. De tool voor de kinderwagen heeft in de gaten als jij heuvel op gaat en helpt door de wielen van power te voorzien. Je kunt het qua gevoel een beetje vergelijken met trapondersteuning op een elektrische fiets.

De eStroller doet meer dan enkel van ondersteuning voorzien. Het systeem remt de kinderwagen ook heuvelafwaarts af en voorkomt dat de wielen zomaar een andere kant opgaan. Het ding komt zelfs in actie als jij de besturing over de kinderwagen verliest, bijvoorbeeld met een sterk opzettende wind.

Het systeem is qua power vergelijkbaar met de techniek die Bosch gebruikt voor overige gereedschapsproducten. Het gaat hier om vervangbare 18V lithium-ion batterijen. Via USB kunnen de batterijen opgeladen worden. De eerste kinderwagens met de eStroller van Bosch komen in 2020 op de markt.

Op de hoogte blijven van het laatste technieuws? Check dan onze Facebook-pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *