Nooit meer ruimtegebrek met deze 200GB microSD

SanDisk-Ultra
Een smartphone die constant aangeeft dat het geheugen bijna vol is, is bloedirritant. Gelukkig dat SanDisk dit weekend een MicroSD onthuld heeft met het grootste geheugen ter wereld: 200 gigabyte.

De Ultra microSDXC UHS-I card Premium Edition maakt van de MicroSD-kaart die nu in je smartphone zit een sneu stukje plastic. Volgens SanDisk is er behoefte aan deze enorme opslagcapaciteit, omdat steeds meer mensen hun telefoon gebruiken als primaire middel om foto’s en video’s mee vast te leggen. Om dit probleemloos te kunnen blijven doen, zijn er steeds grotere geheugenkaarten nodig, en dat is dus precies waar het bedrijf zich op focust.

Snelheid
Om deze capaciteit te bereiken, gebruikt SanDisk een verbeterde versie van de techniek waarmee ze vorig jaar de 128GB SanDisk Ultra maakte. Ondanks het formaat hoef je niet in te leveren op het gebied van overdrachtssnelheid. Met een maximale snelheid van 90MB per seconde kun je hiermee 1200 foto’s per minuut overzetten.

De 200GB MicroSD is in het tweede kwartaal van 2015 beschikbaar voor een prijs van 399 dollar (356 euro), inclusief tien jaar garantie.

5 reacties

  1. Een smartphone met 2 verschillende geheugens, dat is pas bloedirritant. Continu daartussen wisselen, bestanden overzetten etc; doe mij maar gewoon een telefoon met een enkel ingebouwd geheugen.
    Deze kaart kan wel heel handig zijn als je een digitale camera’s voor een lange reis meeneemt maar niet telkens de foto’s eraf wil halen.

  2. SanDisk Y U No 256GB microSDXC?
    De inner1337g33k in mij zegt dat niet mag, ook niet voor reserve/buffer geheugen voor het verhelpen van eventuele retentie. Als het voor dat laatste is, zou ik ver van dit kaartje af blijven. xD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *