Nooit meer trillende filmpjes met deze smartphone-mount

Auteur: , 1 Reactie
En het ziet er best debiel uit

Telefoontjes met degelijke camera's zijn tegenwoordig overal. Alleen jammer dat ze zo licht zijn en dus al snel trillende filmpjes opleveren.

Mastor maakt deze gimbals voor onder andere GoPro’s en DSLR’s. Spul waar serieus mee gefilmd wordt. Maar nu hebben ze ook een versie die alle populaire smartphones ondersteund (letterlijk!) en ervoor zorgt dat kattenfilmpjes ook Hollywoodesque shots kunnen krijgen.

Het werkt door een sensor die in de basis van de grip zit. Deze registreert bewegingen en compenseert daar razendsnel voor. Het resultaat zijn mooie, vloeiende beelden uit iets wat een vedergewicht is. Bij grotere camera’s is dit minder snel nodig, de extra massa zorgt al voor een natuurlijke intertiedemper, maar de lichte smartphones pikken elke kleine trilling op.

Het ding in kwestie

Er zijn helaas nog geen prijzen bekend, maar het zal zeker niet goedkoop zijn. Immers zit er in de grip een complete computer en servostelsel om te kunnen werken. Je kunt je dus afvragen voor wie dit product dan precies bedoelt is, maar het geeft wel aan dat de industrie steeds meer de kracht van de smartphone als camera begint te erkennen.1 reactie

Jaaa! Eindelijk! Doe mij maar 1!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).