Noord-Koreaanse Olympiërs krijgen geen Galaxy S7

Auteur: , 1 Reactie
Noord-Korea

Want Samsung komt uit Zuid-Korea en alles wat uit Zuid-Korea komt is stom.

Althans, dat is de kromme gedachtengang van het Noord-Koreaanse regime. Het controversiële land is aanwezig op de Olympische Spelen, maar dit gaat nog altijd gepaard met strenge regelgeving. Het akkefietje met Yuri van Gelder is er bij wijze van spreken niets bij.

Samsung is sponsor van de Spelen in Rio en daarom krijgen Olympische atleten onder andere een speciale versie van de Galaxy S7. Door toedoen van de Noord-Koreaanse overheid zijn alle 31 deelnemende atleten van het land echter uitgesloten van deze actie. Ongelofelijk triest, maar de bittere waarheid. Alle 11.000 andere atleten krijgen wel de smartphone van het Zuid-Koreaanse merk.

Er is geen duidelijke reden gegeven waarom Noord-Korea het cadeau van Samsung niet accepteert. Volgens berichtgevingen heeft een official van het land de telefoons wel opgehaald bij Samsung, maar zijn deze niet uitgedeeld aan de sporters. (via The Washington Post)1 reactie

Dat is niet zozeer omdat het Zuid-Koreaans is maar omdat mobile telefoons met internet sowieso niet mogen. Als je een mobiele telefoon wil moet je dat aanvragen en wordt je rang gecontroleerd. In de praktijk mogen alleen zeer hoog geplaatste dat. Vij internet is sowieso taboe maar er is wel een 3g service. Die is echter streng gecontroleerd en heel beperkt.

Daar komt ook nog bij dat ze waarschijnlijk of voor de Kim’s gereserveerd worden of verkocht.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).