Nostalgie! BattleBots keert terug na tien jaar afwezigheid

Battlebots-komt-terug
Deze zomer moet de eerste nieuwe aflevering van het klassieke robot vs. robot programma in Amerika verschijnen. We kunnen niet wachten.

Robots met een cirkelzaag of groot mes die elkaar te lijf gaan in een stalen kooi, dat was het principe van BattleBots. Dat was tien jaar geleden, dus stel je voor wat de teams nu voor moordmachines kunnen maken met de technologie van vandaag de dag. Met een beetje hulp van een 3D-printer en moderne software, moeten de stalen creaties van vroeger er toch schril bij afsteken. Wat ons betreft mag een quadcopter-gevecht niet ontbreken.

Meer aandacht voor ontwerp
De nieuwe serie draait net zoals het origineel om de gevechten tussen zelfgemaakte robots, die elkaar afslachten totdat er één overeind blijft. Deze keer zou er wel meer aandacht zijn voor het ontwerpen en bouwen van de robots, en het achtergrondverhaal van de makers ervan. Kleine camera’s op de robots moeten voor de nodige actieshots zorgen.

Volgens Deadline zou de Amerikaanse televisiezender ABC deze zomer zes nieuwe afleveringen uitzenden, en met de magie van het internet kunnen wij dus ook mooi meegenieten van dit mechanische geweld. Tot die tijd vermaken we ons wel met video’s als deze:

[gv data=”Oo3zWxO3yYs”][/gv]

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *