Nostalgie: RollerCoaster Tycoon 2 komt naar smartphones

Auteur: , 2 Reacties
Rollercoaster Tycoon 2 komt naar smartphones

Goed nieuws voor de fans van RollerCoaster Tycoon: er is een nieuwe game onderweg voor iOS en Android.

Smartphone-gamers kunnen volop pretparken bouwen met RollerCoaster Tycoon 3 en RollerCoaster Tycoon 4 Mobile, maar het team achter de originele PC-game is nu druk bezig om ook RollerCoaster Tycoon 2 over te zetten. Dat liet bedenker Chris Sawyer weten in gesprek met Eurogamer.

RTC 2 is een game in dezelfde stijl als het eerste spel en verscheen in 2002 voor de PC. Het is dus nog niet zo eenvoudig om de game klaar te maken voor iOS en Android, benadrukt Sawyer. “De originele RollerCoaster Tycoon 2 is geschreven voor de PC, maar het team werkt hard om een goede versie voor mobiele apparaten te ontwikkelen.”

De tweede game is klassieker van opzet dan de derde en daarom verwacht Sawyer dat de fans erg blij zullen zijn met de mobiele release. “Deze versie van de game heeft een unieke stijl en simpelere gameplay, dus er is zeker ruimte voor RollerCoaster Tycoon 2.”

Het is helaas nog niet bekend wanneer de mobiele versie van RollerCoaster Tycoon 2 uitgebracht wordt.2 reacties

Blijft een geweldige game. Speel het nog dagelijks. 1 en 2 waren erg goed, maar 3 vond ik eerlijk gezegd lang niet zo leuk. Met de focus op realistisch…
hopelijk komt Theme park ook snel naar de smartphone

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).