NS gaat tech gebruiken om treinen op tijd te laten rijden

NS gaat tech gebruiken om treinen op tijd te laten rijden
Innovatie bij de NS. Het mocht eens tijd worden.

Als er één Nederlands bedrijf is waar we ons eigenlijk voor moeten schamen is het de NS. Je zal als toerist maar aankomen op Schiphol, om vervolgens naar het treinperron te lopen. Hoe vaak worden ze dan wel niet geconfronteerd met het feit dat de treinen niet op tijd (of zelfs niet) rijden? Niet alleen op Schiphol, maar ook in de rest van het land rijden treinen vaak niet op tijd. Nee, de NS is niet het mooiste visitekaartje van ons land.

NS is al jaren druk met acties om vertragingen te voorkomen. Ze hebben nu iets nieuws verzonnen dat techliefhebbers onder de NS-medewerkers wel zullen waarderen. ProRail komt namelijk met een speciale smartwatch. Het slimme horloge vertelt onder andere informatie over tijden en gebeurtenissen op het spoor. Daarnaast krijgen de hoofdconducteurs een trilsignaal via de smartwatch als de vertrektijd nadert. Machinisten worden ook van realtime informatie voorzien om eventuele vertragingen te voorkomen.

Er is een proef geweest met de smartwatch onder 20 hoofdconducteurs. Het experiment is positief bevonden en nu wordt er gekeken naar vervolgstappen.

Of de maatregel écht gaat helpen om vertragingen te verminderen is afwachten. Wisselstoringen, herfstblaadjes, sneeuw en zelfdodingen zijn nu eenmaal niet met een smartwatch te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *