NS lanceert contactloos betalen op treinstations

Contactloos betalen
De NS gaat zijn steentje bijdragen aan het van de grond krijgen van contactloos betalen in Nederland. Vanaf april zal de Nederlandse Spoorwegen bij de winkelformules Kiosk, Broodzaak en Julia’s contactloos pinnen introduceren.

De NS is namelijk eigenaar van deze winkelformules en daarom kunnen ze makkelijk besluiten om de 384 verkooppunten met duizend kassa’s te voorzien van betaalterminals die geschikt zijn voor contactloos betalen.

Als klanten straks een broodje of een kopje koffie gekocht hebben hoeven ze alleen maar hun bankpas langs een betaalterminal te zwaaien om te betalen. Volgens de NS levert dit een tijdwinst van zeven seconden op ten opzichte van pinnen en zestien seconden ten opzichte van betalen met cash.

Uiteraard moet je dan wel een bankpas hebben die geschikt is voor deze manier van betalen. ING is halverwege vorig jaar al begonnen met het verstrekken van deze passen en ook ABN Amro ondersteunt deze functionaliteit. De Rabobank zet in op betalen via je mobiele telefoon. (via: telegraaf.nl)

Als je wil weten of je bankpas al beschikt is voor contactloos betalen dan moet je even kijken of onderstaand logo aanwezig is.

Nieuwe ING betaalpas

Nog geen reacties

 1. Doen we hier in het VK ook, werk prima.
  Ik heb wel eens verhalen gehoord van mensen die een hun pasje per ongeluk in de buurt hielen en de boodschappen van een ander betaalde, zelf nooit problemen mee gehad.

  Hier geldt trouwens een maximum van £20, hoe zit dat in NL

 2. Doen we hier in het VK ook, werk prima.
  Ik heb wel eens verhalen gehoord van mensen die een hun pasje per ongeluk in de buurt hielen en de boodschappen van een ander betaalde, zelf nooit problemen mee gehad.

  Hier geldt trouwens een maximum van £20, hoe zit dat in NL

 3. Het wordt momenteel volop uitgerold op stations, op Haarlem kan het sinds gisteren al. Bijkomend voordeel: ook het klassieke pinnen is een stuk sneller geworden, scheelt toch weer een paar seconden als je je trein moet halen.

 4. Het wordt momenteel volop uitgerold op stations, op Haarlem kan het sinds gisteren al. Bijkomend voordeel: ook het klassieke pinnen is een stuk sneller geworden, scheelt toch weer een paar seconden als je je trein moet halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *