NS Reisplanner wordt ineens een handige app


Je hoeft maar over de NS te beginnen en meestal begint iedereen te zeuren. Toch is er iets dat de OV-mensen wél goed kunnen, en dat is hun app verbeteren.

De tijd van het papieren spoorboekje is inmiddels al door bijna iedereen vergeten, je plant je reis op de computer. Of je loopt gewoon naar het station en je gokt dat je niet te lang hoeft te wachten.

De app van de NS (iOS, Android) is misschien een betere optie voor beide manieren van gepland of ongepland reizen. Want hoewel Google je reisopties ook kan weergeven in de Maps app, durven wij te zeggen dat de NS Reisplanner Xtra app misschien wel handiger is.

Zo weet de NS app alweer een tijdje aan te geven waar je trein zich bevindt, maar sinds de laatste update geeft de app ook aan of er genoeg OV-fietsen staan op het station waar je gaat uitstappen. En iedereen die wel eens op Amsterdam Centraal heeft staan wachten op een fiets weet dat dat een briljante extra is.

Maar er is meer, de NS heeft nu zijn eigen Uber ingebouwd in de app. De Zonetaxi. Die kun je nu rechtstreeks vanuit de app boeken, scheelt weer een hoop gebel en gedoe. Als dat inchecken met je smartphone nou ook nog even snel wordt ingevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *