NSA misbruikte Google Play om spyware te installeren

Auteur: , 1 Reactie
Google Play wordt volop misbruikt door de NSA

Heb je een Android-toestel, dan bestaat de kans dat de Amerikaanse geheime dienst spyware installeert, zodra je een applicatie downloadt via Google Play of de app-winkel van Samsung.

Dat claimt The Intercept op basis van documenten van Edward Snowden. De NSA hackten het internetverkeer van Android-telefoons met Xkeyscore, een tool die ervoor zorgde dat de geheime dienst spyware naar de apparaten in kwestie kon versturen, zonder dat de gebruikers van de smartphones hier iets van zouden merken. Hierbij zou ook een Nederlandse server misbruikt zijn, al zou de NSA zich vooral gericht hebben op mensen uit Senegal, Soedan en Kongo.

De Amerikanen waren overigens niet als enige betrokken bij het geheime spionage-project, want ook Canada, het Verenigd Koninkrijk, Nieuw Zeeland en Australiƫ werkten mee. Deze landen gebruikten de verzamelde informatie tussen november 2011 en februari 2012 om te voorspellen of er ook in deze landen een Arabische Lente dreigde. In die periode was het namelijk erg onrustig in de regio.1 reactie

Ik lees: “hackten”, “die ervoor zorgde”, “kon versturen”, “zouden merken”, “Hierbij zou”, “de Amerikanen waren”, “werkten”, “gebruikten” en “dreigde” terwijl de titel iets anders suggereert.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).