Nu ook contactloos betalen met Apple Pay in Nederland

Auteur: , 3 Reacties
Nu ook contactloos betalen met Apple Pay in Nederland

Weliswaar met een omweg, maar toch.

Contactloos betalen met je smartphone kan al bijna twee jaar in Nederland. Eind 2016 lanceerden ABN Amro, ING en de Rabobank een Android-app die dit mogelijk maakt. Daarmee kun je op meer dan 250.000 plekken in Nederland met je mobiele telefoon betalen, bijvoorbeeld bij de bakker of de groenteboer. Hoewel het nog altijd niet storm loopt -slechts enkele tienduizenden klanten maken er gebruik van- is de kop eraf.

Helaas voor iPhone-bezitters is contactloos betalen nog altijd een ‘langgekoesterde droom’ die verwezenlijkt moet worden. Apple Pay bestaat weliswaar al sinds 2014, maar vooralsnog is deze betaaldienst enkel beschikbaar in landen als de VS, Australië, Singapore, China en het Verenigd Koninkrijk. iPhone-gebruikers in ons koude kikkerlandje moeten nog wat langer geduld opbrengen. Of toch niet?

Bunq
De Nederlandse betaaldienst Bunq heeft onbedoeld een workaround gevonden om met je iPhone te betalen in de supermarkt. Hoe? Heel eenvoudig: je downloadt de Bunq-app, stelt de regio in op Italië of Spanje (landen waar Apple Pay wel beschikbaar is) en je kunt aan de slag. Oprichter en CEO Ali Niknam bevestigt dit tegenover De Telegraaf. Hij zegt dat hij Bunq in deze landen wilde lanceren. “Omdat Apple Pay daar al beschikbaar is, moet je deze dienst inbouwen. Gebruikers vragen er namelijk om. Tijdens het testen ontdekten wij dat het op deze manier ook mogelijk was om Apple Pay naar Nederland te brengen.”

Bunq is een onafhankelijke betaaldienst die nog geen twee jaar bestaat. Niham kreeg destijds een bankvergunning van De Nederlandsche Bank om haar diensten in Nederland en andere Europese landen aan te bieden. Hoeveel gebruikers de dienst telt wil de oprichter niet kwijt.

Overigens is Bunq niet de enige manier om met Apple Pay in Nederland te betalen. Met de Britse app boon kan het eveneens. Als je deze installeert op je iPhone, kun je met je telefoon betalen bij Amerikaanse fastfoodketens als McDonald’s, Starbucks en Subway.3 reacties

https://www.bright.nl/nieuws/apple-pay-omweg-voor-bunq-klanten-alweer-teruggedraaid
@ffw88: was natuurlijk te verwachten, verbaast me helemaal niks. Apple wants total control
Sta je dan met je Premium Iphone .. zelfs na 2 jaren kan je er nog steeds niet normaal ermee betalen in NL ….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).