Nu ook in Nederland: live tv-kijken op je mobiel

Mobieltje met antenne
Jaren geleden probeerde KPN het al eens om tv-kijken via je mobieltje aan te bieden in Nederland, maar dat liep uit op een groot fiasco. Het bedrijf Mobiele TV Nederland gaat nu ook een poging wagen, inmiddels zijn de eerste proeven al begonnen.

Om tv te kunnen kijken op je mobieltje moet deze beschikken over DMB techniek, waarbij wel moet worden aangemerkt dat vrijwel geen enkele telefoon (of tablet) daarover beschikt in Nederland. Voor de iPhone, iPad of iPod is een dongle nodig die € 79,00 kost en enorm lelijk is.

Dongle iPhone

Liever een Android telefoon of tablet? Dat kan ook, want het MTVNL biedt ook de Samsung Galaxy S Wifi 5.0 DMB telefoon en Enspert Identity 301 tablet aan. Uiteraard zijn dit helemaal geen courante modellen meer, die aan alle kanten zijn ingehaald door modernere toestellen.

Live TV kijken is op dit moment mogelijk in Den Haag, Utrecht, Hilversum, Maastricht en Eindhoven. En in de loop van 2013 ook in de gehele Randstad en rondom Eindhoven.

Heel veel zenders zijn er echter niet beschikbaar, namelijk alleen Nederland 1, Nederland 3, Tekenfilm kanaal en Het beste van SBS. Op termijn zou je ook een abonnement moeten kunnen krijgen op Eredivisie Live. Verder zijn er nog 9 radiostations waar je naar kan luisteren.

Of dit een succes gaat worden? Ik heb zo mijn twijfels. Naast het feit dat er geen landelijke dekking is zal de dongle voor veel mensen een afknapper zijn. En over die bejaarde Android toestellen zullen we het maar helemaal niet hebben. (via: totaaltv.nl)

Mobiele TV Nederland dekking

Nog geen reacties

  1. Lijkt me niet echt een goed plan. Je kunt beter een flink internet abonnement nemen (en een toestel naar keuze) en in heel Nederland naar de gratis live streams kijken. Geen dongle, goede telefoon, overal dekking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *