Nu raak je nooit je Xbox One controller meer kwijt

Auteur: , Geen reacties
Xbox-One-Controller

Een nieuwe update voor je Xbox One zorgt ervoor dat de console zelf zijn controller opzoekt.

Raak je regelmatig je controller kwijt, of wil je tijdens een multiplayersessie weten welke gamepad van jou is? Na het installeren van de meest recente Xbox One-update kun je dat gemakkelijk oplossen door op de ‘Find’ optie te drukken.

Zonder controller gaat dat natuurlijk lastig, dus werkt deze optie ook met een stemcommando via je Kinect. Door simpelweg ‘find’ naar je console te roepen, zal je vanzelf een controller horen trillen ergens in de kamer.

Oktober update
De oktober update voor je Xbox One bevat ook nog andere handige functies. Vooral de functionaliteit voor een console zonder de Kinect-camera wordt er beter op. Zo is het makkelijker om je scherm op te delen middels de Snap-functie, zodat je bijvoorbeeld kunt gamen en tegelijk een internetpagina op je scherm kunt weergeven.

Ook kun je nu middels je controller razendsnel een gameplayvideo van de laatste dertig seconden opnemen, zodat je die later kunt delen met je vrienden. Ook krijgen we in Nederland (eindelijk) de mogelijkheid om de OneGuide TV-app te gebruiken. Daar is vanaf nu ook een TV trending optie in te vinden die de meest populaire zenders van het moment laat zien.

De mogelijkheid om illegaal gedownloade bestanden op je Xbox One af te spelen, werkt vanaf nu ook. De mediaspeler ondersteunt nu namelijk zo’n beetje alle populaire videoformaten, die je ook op torrentsites tegenkomt.

Nu downloaden
De komende dagen wordt de update automatisch geïnstalleerd, maar als je niet kunt wachten kun je hem ook al direct downloaden in de update-optie in het settingsmenu.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).