Definitief: Windows 9 wordt zeer snel gepresenteerd

Microsoft verklapt: Windows 9 komt eraan
Nee, officieel heeft Microsoft nog geen opvolger van Windows 8 aangekondigd. Zelfs de naam is nog geheim. Maar de Chinese afdeling van de techgigant heeft zijn mond voorbij gepraat.

Microsoft China postte een afbeelding op Weibo (soort Twitter) met daarin het weinig verhullende getal 9. De begeleidende tekst luidde: “Microsofts nieuwste besturingssysteem Windows 9 komt eraan. Denk je dat het startmenu links onderaan een comeback zal maken?” Niet veel later was de post weer verdwenen, maar de screenshots waren gemaakt, en het komt nu massaal in de media.

Daarmee heeft het veel weg van een vooropgezet plan. Even’per ongeluk’ iets te lekken en iedereen praat over je product. Maar of het nou geënsceneerd is of niet: we hebben wel voor het eerst de bevestiging dat het nieuwe OS Windows 9 gaat heten. Deze enigszins voor de hand liggende naam werd voorheen niet eerder gebruikt door Microsoft, intern hielden ze de term Treshold aan.

Windows 9 komt vermoedelijk in het voorjaar van 2015 uit. De verwachting is dat desktopgebruikers niet meer worden geconfronteerd met het grote live tiles-menu, maar dat deze worden verplaatst naar het startmenu, dat zijn rentree maakt achter de startknop. Er gaan ook geruchten dat Windows 9 adaptief wordt, waarmee het de optimale weergave kiest voor het betreffende apparaat. Meer gelekte foto’s van Windows 9 vind je HIER.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *