Nude: slimme app verbergt naaktfoto’s op je smartphone

Auteur: , 1 Reactie
Nude app iOS

Kunstmatige intelligentie niet boeiend voor de gewone burger? Think again.

Tegenwoordig staat ons hele leven op onze smartphone. Is het niet social media zoals Facebook, Instagram of Snapchat, dan vind je de gekste foto’s en video’s van jezelf wel terug in lokale opslag. Nu kan het zo zijn dat er per ongeluk (of niet) een foto met wel erg veel bloot tussen zit.

Natuurlijk is het laatste wat je wil dat anderen dit zien wanneer ze je toestel in handen hebben en door je foto’s en filmpjes swipen. Gelukkig leven we in een tijd waar kunstmatige intelligentie up and coming is. Dankzij de app Nude hoef je je hier dus geen zorgen meer over te maken.

Deze iOS-applicatie zorgt ervoor dat je ongegeneerd foto’s van jezelf (of anderen) kunt schieten en bewaren op je iPhone, zonder dat anderen dit ooit hoeven te zien. De kunstmatige intelligentie van Nude doorzoekt je Filmrol hier voor met CoreML. Dankzij CoreML leert de app te voorspellen welke foto niet geschikt is voor anderen.

Eenmaal klaar met scannen, verwijdert Nude de 18+ content van je Filmrol en iCloud en neemt de applicatie deze over. Dankzij CoreML komt er geen server aan te pas in dit proces, aangezien de scan lokaal plaatsvindt. Foto’s voor het installeren van de app moet je echter nog handmatig verwijderen.

Komen er in de toekomst pikante foto’s op je toestel, dan waarschuwt Nude je hiervoor en vraagt of de app deze moet overnemen. De app zelf is natuurlijk beveiligd met een code die (hopelijk) alleen jij weet. Op dit moment is Nude gratis te downloaden in de App Store. Het gebruik ervan kost echter 1 euro per maand.1 reactie

op zich een slim idee, alleen jammer dat je weer aan een abo vast zit
andere toepassingen die men voorstelt zijn een foto van je rijbewijs/paspoort SSN etc..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).