Nujij.nl stopt er mee

Nu jij
Het is gewoon te veel werk al die reacties een beetje fatsoenlijk te moderaten.

Zoals ze inmiddels ook bij Facebook en Twitter weten is het nauwelijks nog mogelijk de inhoud van berichten binnen de grenzen van het betamelijke te houden. Nujij bood een platform om te reageren op de berichten van nieuwssite Nu.nl, maar men is te veel tijd kwijt om de berichten van reaguurders door te lichten op haat, racisme, en… nou ja, vooral dat.

Ook het verwante Nufoto houdt er mee op. Daar konden gebruikers zelf hun foto’s delen bij het nieuws op de site. In plaats daarvan wordt het straks mogelijk om dit via de app te doen, waarbij ook tips, verbeteringen en video’s straks makkelijker kunnen worden gedeeld.

7 reacties

  1. Daar hebben jullie (helaas) geen last van: Het moeten modereren van heel veel reacties.

    OT: Ik vond het altijd al een beetje lastig en ontoegankelijk om bij nu.nl om een bericht te kunnen achterlaten.
    Jammer dat ze stoppen want een goede discussie is altijd interessant net als het lezen van andere meningen dan jezelf.

  2. Ik denk dat het bij NuJij er ook mee te maken had, met dat er georganiseerde actiegroepen, meningsvorming probeerde te beïnvloeden door eigen reacties prominent te maken, en dat sommige discussies op het platform ‘eng’ geradicaliseerd waren.

  3. De aluhoedjesbrigade is naastig opzoek naar een nieuw platform om ons te waarschuwen voor chemtrails, dat klavertjes vier helemaal geen geluk brengen en dat de 80-jarige oorlog de schuld van Rutte is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *