Nvidia komt met supercomputer voor zelfrijdende auto

Nvidia
De eerste aankondiging van Nvidia op CES en gelijk een indrukwekkende.

De hardwarebazen bij Nvidia hebben iets cools ontwikkelt. Een supercomputer, zo groot als een tupperware bakje, speciaal ontwikkeld voor toekomstige zelfrijdende auto’s. Een nieuwe technologie, waar veel auto- en techfabrikanten druk mee zijn.

De computer is zo sterk als 150 MacBook Pro’s bij elkaar. 12 CPU’s in combinatie met acht teraflops. Goed om 24 tera-operaties per seconde uit te kunnen voeren. Het ding luistert naar de naam Drive PX2. De opvolger van de Drive CX uit 2015. De watergekoelde machine is in staat om informatie van 12 video camera’s tegelijkertijd te verwerken. Dit in combinatie met gegevens van de GPS en alle sensoren. Volvo zal de eerste autofabrikant zijn die aan de slag zal gaan met de Drive PX2.

2 reacties

  1. Bij de naam NVidia dacht ik toevallig aan slechte drivers. Maar nu vroeg ik mij af hoe ze het probleem van crashen of simpelweg stukgaan willen aanpakken?

    Natuurlijk kunnen ze de software extra stabiel maken. Maar het kan altijd gebeuren dat er iets doorbrand of de software toch vastloopt. Dat is toch vrij lullig als je met 130 op de snelweg rijd op auto-piloot.

    • @reistje: practisch alle boordcomputers van moderne auto’s draaien op een QNX-gebaseerd os. In de regel is dat superstabiel, en kun je het ook nog eens beveiligen.

      Dat QNX wordt trouwens ook gebruikt voor het beheer en bescherming van vele kerncentrales in de wereld. Dus crashen lijkt mij niet echt een significant issue, al kun je het nooit uitsluiten natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *