Nvidia kondigt zijn Shield Tablet vandaag officieel aan

Nvidia kondigt zijn Shield Tablet vandaag officieel aan
Nadat er gister al wat details in het openbaar werden gelekt, komt Nvidia vandaag met een officiƫle aankondiging van zijn Shield Tablet.

Nvidia heeft al een soort van tablet op de markt met de naam Shield. Hier zat een controller aan vast, waardoor het meer leek op een uitgebreide Gameboy. Nu heeft Nvidia de volgende generatie geĆÆntroduceerd. Hierbij hebben ze de tablet losgehaald van de controller. Hierdoor kan je de tablet naast het gamen ook voor andere doeleinden gebruiken.

De Shield tablet op Android 4.4.2 en heeft het een 8 inch IPS touchscreen. Het scherm heeft een resolutie van 1920 bij 1200 pixels. De tablet wordt aangedreven door een Tegra K1-soc quadcore-chip. Deze heeft een kloksnelheid van 2,2GHz en wordt bijgestaan door 2GB aan werkgeheugen.

Nvidia brengt twee modellen op de markt, Ć©Ć©n met 16GB en Ć©Ć©n met 32GB aan opslaggeheugen. Je kan het geheugen achteraf altijd uitbreiden dankzij een microsd-kaartlezer. De 16GB versie kan alleen verbinding maken met WiFi terwijl de 32GB versie ook de mogelijkheid krijgt om met 4G verbinding te maken. Daarnaast heeft de tablet ook een micro-HDMI en een micro-USB aansluiting.

De controller die overal samen met de tablet wordt afgebeeld moet los worden aangeschaft. Daarmee creƫer je natuurlijk pas echt een portable gaming station. Je wordt dus eigenlijk bijna verplicht om naast de aanschaf van de tablet ook nog eens 59 euro te betalen voor de controller. Deze is dan wel draadloos, dat dan weer wel.

De 16GB versie kost 299 en de 32GB versie ligt vanaf 399 euro in de winkel. Beide versies zijn vanaf augustus in Nederland verkrijgbaar. Mocht je nou een toffe game op je PC hebben dan kan je deze ook op je tablet streamen, hiervoor heb je wel een Desktop nodig met minimaal een GeForce GTX 650-videokaart.

[gv data=”VohrddwVQqg”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *