Nvidia onthult Shield en game-streamingdienst Grid

Nvidia-Shield-Set-Top-Box
Als het aan Nvidia ligt, wordt de nieuwe Shield het beste maatje van je televisie.

Tijdens de Game Developers Conference onthulde Nvidia de nieuwe Shield, een set-top box die draait op Android TV. Volgens het bedrijf is de Shield een combinatie van een revolutionaire televisie, gameconsole en een supercomputer. Bovendien wordt de Shield omgeschreven als de eerste 4K Android TV ooit, dankzij de X1 Chip, de krachtigste chip die Nvidia te bieden heeft.

Nadruk op games
Met maar 16GB aan interne opslag is het maar goed dat er een microSD ingestopt kan worden om dit verder uit te breiden. Als je er inderdaad 4K-films lokaal op wilt afspelen, zul je immers flink wat opslagruimte nodig moeten hebben. Nvidia legt de nadruk van de Shield duidelijk op gamers, en belooft dat er minstens 50 games aanwezig zijn bij de lancering.

Shield-Controller

Nvidia Grid
Naast een nieuwe Nvidia Shield kondigde het bedrijf vandaag ook Grid aan, een dienst waarmee je games vanuit de cloud naar je tv kunt streamen in 1080p. Hierdoor heeft de Shield geen peperdure hardware nodig om de nieuwste games te kunnen bieden, omdat de games die jij wilt spelen ergens anders op een supercomputer draaien. Dit maakt de prijs voor de Shield van 200 dollar ook een stuk logischer.

Bij het afsluiten van een Grid-abonnement heb je twee keuzes: een gratis versie waarbij je afzonderlijke games kunt kopen of huren, of een abonnement waarbij je maandelijks betaalt om onbeperkt te kunnen gamen. De Nvidia Shield moet in mei in Amerika lanceren voor 200 dollar, en wordt geleverd met een speciale gamecontroller.

[gv data=”r9Yu3u8yl9I”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *