NVIDIA Shield komt met Android TV-box naar Nederland

Nvidia Shield
Vanaf morgen is deze zowel online als in de winkel te krijgen. Lees hier wat je er mee kan.

NVIDIA claimt tot 34 keer sneller te zijn dan andere mediastreamers en de enige te zijn die 4K kan streamen met 60fps. Dat zou dan moeten kunnen met Netflix, maar ook content van bijvoorbeeld Kodi of YouTube.

Naast het streamen van media biedt de box ook een ‘cloud-gaming-serivce’, GeForce Now genaamd, waarmee je negentig verschillende PC-games kunt streamen. Voor die dienst betaal je 9,95 per maand met de eerste drie maanden gratis. Voor die prijs speel je de games dan wel in full-HD met 60 frames per seconde.

De box beschikt standaard over zowel Chromecast als Google Voice, zodat je zoekopdrachten kunt inspreken. Daarnaast stream je apps (zowel Android als iOS) zo naar je televisie. Nvidia Shield draait inmiddels standaard op Android 6.0 Marshmallow en krijgt over-the-air-updates.

De 16 GB-versie is verkrijgbaar voor 199,95 euro – voor de Shield Pro met 500 GB betaal je honderd euro meer. Voor de afstandsbediening betaal je 54,95, de controller kost 59,95 (standaard krijg je er één) en de standaard 34,95.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *