Nvidia zet in op slimme auto’s met software en ‘superchip’

Nvidia-Superchip
Nvidia heeft met de Tegra X1 haar eerste superchip onthuld, vooral de auto-industrie moet hier in de toekomst zijn voordeel mee doen. Ook toonde het bedrijf speciale software die autofabrikanten kunnen gebruiken.

De grote CES-beurs gaat deze week van start, maar Nvidia kon niet wachten om hun nieuwste chip te presenteren. De Tegra X1 is gebaseerd op het Maxwell-ontwerp, dat we tot nu toe regelmatig tegenkwamen in desktops. Vorig jaar werd de Tegra 1K nog gepresenteerd, maar Nvidia stelt dat de X1 maar liefst twee keer zo krachtig is als dit model.

Laptops, desktops en auto’s
Dat mag ook wel met acht 64-bit cores en een meer dan 1 teraflops aan rekensnelheid. In vergelijking had de Tegra 1k slechts een rekensnelheid van 365 gigaflops. In de toekomst zullen we de X1 tegen gaan komen in laptops en desktops, maar ook in slimme auto’s, als het aan Nvidia ligt.

Nvidia-Drive-CX

De chip zou namelijk krachtig genoeg zijn om tal van camera’s en sensoren tegelijk te besturen, die aangebracht zijn om een slimme auto uit zichzelf te laten rijden en zijn omgeving in de gaten te houden. Door de hoge rekenkracht is het zelfs mogelijk om objecten te herkennen en razendsnel daarop te reageren.

Drive CX en Drive PX
Om de slimme auto compleet te maken onthulde Nvidia ook een digitaal dashboard (Drive CX) en een automatische-piloot (Nvidia Drive PX). Autofabrikanten kunnen ervoor kiezen om dit computersysteem te gebruiken om hun slimme auto’s mee aan te sturen. Nvidia hoopt Drive PX en Drive X in het tweede kwartaal van 2015 te publiceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *