Obama kondigt Iron Man-pak voor militairen aan [video]

Auteur: , 1 Reactie
Obama kondigt Iron Man-pak voor militairen aan

In zijn toespraak leek het of President Obama een grapje maakte, maar er komt wel degelijk een Iron Man-pak voor Amerikaanse militairen.

Obama gaf dinsdag in een presentatie van het Pentagon aan dat ze bezig zijn met een Iron Man-pak. Vervolgens liet hij merken dat het om een grap gaat en zei op het punt te staan om op te stijgen. Daarna kreeg het publiek toch weer een tipje van de sluier, maar al snel liet Obama weten dat het een geheim project is.

Erg vaag allemaal, maar toch is Amerika wel degelijk bezig met een Iron Man-achtig pak. Het project heet TALOS, wat staat voor Tactical Assault Light Operator Suit. Vorig jaar schreven we hier al over. Dit pak zou volledig brandwerend en kogelvrij moeten zijn. In de helm is een headup-display verwerkt dat de soldaat live van informatie kan voorzien. Verder zou het pak energie kunnen opslaan waarmee de soldaat via hydraulische systemen bovennatuurlijk krachten krijgt.

Volgens het US Special Operations Command, een speciale tak van de Amerikaanse Defensie, zijn er op dit moment drie pakken in vergevorderd stadium, waarvan de eerste tests al positief zijn bevonden. Naar verwachting zullen de eerste Iron Man pakken in augustus 2018 ingezet worden.1 reactie

Hier zijn ze toch al een paar jaar mee bezig. We willen foto’s verdikkie!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).