Obama redt oudere iPhones en iPads van importverbod

Auteur: , 2 Reacties
Steve zou blij zijn

America, land of the free. Maar toch niet 'free' genoeg dat bepaalde oudere iDevices vrij verkocht mogen worden. Vrees niet, president Barack Obama sprak zaterdag een veto uit over het importverbod van deze apparaten.

Eerder mochten de iPad 2 3G en de iPhone 4 niet meer het land binnenkomen van de International Trade Commission, omdat Samsung van mening was dat deze dingen op hun patenten inbraken. Maar, volgens Obama heeft de uitspraak een te grote invloed op Amerikanen die in de markt zijn voor een tablet of smartphone, en is er sprake van oneerlijke concurrentie.

Apple gaf uiteraard aan erg blij te zijn met de uitspraak, zij hebben nu in Amerika weer producten aan de onderkant van de range. Samsung, niet geheel verrassend, gaf aan minder gelukkig te zijn met het besluit. Apple was al in beroep gegaan tegen de uitspraak, maar deze kan nu weer ingetrokken worden. De uitspraak zegt dat bepaalde patenten essentieel zijn voor het opereren van zulke apparaten, en dat Samsung dus tegen redelijke voorwaarden een licentie had moeten verstrekken aan Apple.

Obama staat er om bekend dat hij ook wel gecharmeerd is van de tablets en smartphones van het Amerikaanse bedrijf. Wij weten niet of dit invloed heeft gehad op de beslissing, maar het is aannemelijk dat een modernere president zich eerder met zoiets zal bemoeien dan een verstokte oude conservatieve ranch-eigenaar.2 reacties

Zullen we hem dan maar voortaan iBama gaan noemen?
hoeveel zwijggeld zou hij daarvoor niet gekregen hebben van apple…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).