Oculus-oprichter: ‘doodsbedreigingen had ik niet verwacht’

Palmer Luckey
Dat de overname van virtual reality-koning Oculus VR door Facebook op weerstand zou stuiten, dat zag de 21-jarige oprichter wel aankomen, maar de doodsbedreigingen en boze telefoontjes richting zijn familieleden kwamen totaal onverwacht.

Een week geleden maakten beiden bedrijven bekend dat Facebook het piepjonge Oculus VR voor omgerekend €1,45 miljard heeft overgenomen. Facebooks CEO Marc Zuckerberg maakte meteen kenbaar dat ze de initiële ontwikkeling van de Oculus Rift willen doorzetten en games op de eerste plek komen, maar het mocht niet baten. Vroege investeerders in de Oculus Rift – die faam verwierf als één van de meest succesvolle Kickstarter-projecten ooit – voelden zich tekort gedaan en het negatieve imago van Facebook was reden genoeg om een storm aan doodsbedreigingen richting oprichter Palmer Luckey te ontketenen. Immers, Oculus moest naar een écht gamebedrijf gaan. Op Reddit zegt hij er het volgende over:

“We hadden negatieve reacties op korte termijn wel verwacht, maar doodsbedreigingen op internet en bedreigende telefoontjes richting onze families niet. We willen onszelf bewijzen met daden en niet met woorden, maar dit soort shit tegen mensen die niets met Oculus te maken hebben is ongerechtvaardigd.”

Even verderop zegt Luckey dat de boze anti-Facebook-reacties onterecht zijn:

“We hadden boze reacties verwacht van onze hardcore fans. Maar ze weten niet wat wij wel weten: Deze deal kan heel veel betekenen voor de ontwikkeling van de techniek. Mijn primaire doel is het langetermijnsucces van virtual reality, en niet het creëren van warme gevoelens op de korte termijn.”

De CTO van Oculus, gameheld John Carmack, verdedigt de overname op zijn beurt op Tumblr.

Foto-cc: Hot Grill

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *