Oculus-oprichter Palmer Luckey stapt op bij Facebook

Auteur: , 2 Reacties
Palmer Luckey tijdens de Game Developers Conference 2016

Of is hij ontslagen vanwege zijn extreme politieke standpunten?

Palmer Luckey, VR-pionier en medeoprichter en bedenker van de Oculus Rift, gaat weg bij moederbedrijf Facebook. De vierentwintigjarige Amerikaan heeft vandaag zijn laatste dag bij het gigantische sociale netwerk, zo meldt UploadVR.

In een statement laat Facebook weten: “Palmer zal gemist worden. Zijn nalatenschap reikt verder dan de Oculus. Zijn inventieve geest heeft geholpen bij de moderne VR-revolutie. We zijn hem dankbaar voor wat hij gedaan heeft voor Oculus en VR en we wensen hem het allerbeste.”

Rechts
Toch zijn er speculaties over de aard van zijn vertrek. Het is namelijk nog niet duidelijk of hij ontslagen is of ontslag heeft genomen. Reden voor zijn ontslag zou zijn felle politieke standpunt kunnen zijn. Luckey werd in september vorig jaar door The Daily Beast gelinkt aan rechtse groeperingen.

Zo zou hij duizenden dollars aan een bedrijf hebben gedoneerd dat op internet felle campagne voerde tegen Hillary Clinton (en voor Donald Trump). Het bedrijf zou memes hebben gemaakt om Clinton in diskrediet te brengen. Ook zouden journalisten van The Daily Beast hem ontmaskerd hebben als schrijver NimbleRichMan, een pseudoniem waaronder hij behoorlijk rechtse teksten zou hebben geshcreven.

Stilte voor de storm
De jonge multimiljonair heeft al maanden niks van zich laten horen. Zo zou hij volgens UploadVR een half jaar geleden zijn laatste Tweet hebben verzonden en was er al langere tijd onduidelijkheid over zijn bezigheden bij Facebook. Begin dit jaar moest Luckey nog voor de rechter verschijnen vanwege mogelijke diefstal van het concept rondom de Oculus Rift.

Ontslagen of niet, als een van de rijkste 24-jarigen van Amerika zal hij nooit op een houtje hoeven bijten.2 reacties

Ontslagen worden vanwege niet-links (geen deugmens) zijn, het kan gewoon tegenwoordig en Apparata schrijft het ook gewoon op alsof het heel normaal is…
@theracingelf: Het is ook redelijk normaal in de zakenwereld om je politiek enigszins afzijdig te houden. Als zijn politieke standpunt de reden is voor zijn ontslag, is dat niet vanwege het standpunt zelf, maar vanwege de nasleep die het kan hebben op hem en het bedrijf dat hij representeert. Als hij extreme communistische overtuigingen had gehad, was het resultaat ongetwijfeld hetzelfde geweest.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).