Oculus Rift haalt $75 miljoen op bij investeerders

Oculus Rift investering
Het bedrijf achter de virtual reality bril Oculus Rift heeft een grote bak met geld opgehaald en daarmee komt het in productie nemen van deze bril weer een stuk dichterbij.

In juni haalde het bedrijf $16 miljoen op bij investeerders en gisteren werd bekend dat daar nog eens $75 miljoen bij is gekomen. Dat zou betekenen dat de waarde van Oculus VR momenteel meer dan $250 miljoen is. Best knap voor een bedrijf dat feitelijk nog geen product op de markt gebracht heeft.

Op dit moment levert het bedrijf alleen de Oculus Rift Development Kit, maar een echte consumentenversie van de Oculus Rift komt pas volgend jaar op de markt. Die productieversie schijnt trouwens zeer indrukwekkend te worden. Een investeerder die op basis van het huidige product zo zijn twijfels had was volledig om na het zien van een nieuw prototype:

“I think I’ve seen five or six computer demos in my life that made me think the world was about to change,” he tells WIRED. “Apple II, Netscape, Google, iPhone… then Oculus. It was that kind of amazing.”

Dat schept natuurlijk wel verwachtingen voor het product dat volgend jaar op de markt gaat komen. (via: wired.com)

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *