Oculus Rift stopt met leveringen aan Chinese klanten

Oculus Rift stopt met leveringen aan Chinese klanten
Nadat eerder al bekend werd dat Oculus is begonnen met het verzenden van zijn VR brillen, is nu ook bekend geworden dat zij per direct stoppen met de verzending naar China.

De Oculus Rift Developers Kit 2 zal vanaf deze maand worden verstuurd naar de mensen die er één hebben gepre-orderd. Daar zaten ook een hoop Chinezen tussen, maar die blijken hem voor een hoop geld weer door te verkopen. Hierdoor zouden de brillen niet bij de ontwikkelaars terecht komen, maar verdwijnen op de zwarte markt.

Via Reddit liet een medewerker van Oculus weten waarom dit besluit is genomen. De medewerker laat daarnaast weten dat niet alle pre-orders worden geannuleerd. Zo wordt er gewerkt aan een alternatieve manier om de Developers Kit 2 toch bij de juiste mensen te laten belanden in China. Wanneer dat zal gaan gebeuren is nog niet bekend.

De eerste 10.000 brillen zouden eind deze maand allemaal bij ontwikkelaars op de deurmat moeten liggen. Volgens eigen zeggen heeft Oculus ruim 45.000 pre-orders binnen gekregen. Door dat grote aantal loopt Oculus nu achter met de productie van de bril. Oculus heeft wel toegezegd dat alle pre-orders zo snel mogelijk worden verstuurd zodat de ontwikkelaars aan de slag kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *