Oeps: Google toont de beste torrentsites

Oeps: Google toont de beste torrentsites
Dat moet niet de bedoeling zijn.

Via Google kun je eenvoudig een overzicht krijgen aan de hand van een zoekterm. Tik de naam van een regisseur in en je krijgt te zien welke films door hem of haar zijn gemaakt. Tik een beroemde plaatsnaam in en je krijgt de toeristische trekpleisters in een overzicht.

Wat de Amerikaanse zoekmachine normaal gesproken niet wil tonen zijn torrentsites. Omdat deze sites meestal illegale content bevatten wil Google zijn handen niet vuil maken. Door een bug doet de zoekmachine het toch, ontdekte Torrentfreak.

Via de internationale tak van de site krijg je met de zoekopdracht ‘best torrent sites’ een overzicht te zien. Onder andere The Pirate Bay, 1337x en Isohunt worden aanbevolen door Google. Dat zal ongetwijfeld niet de bedoeling zijn geweest. Via de Nederlandse zoekmachine werkt de bug niet. Nu dit bekend is geworden zal het techbedrijf de bug ongetwijfeld snel fixen.

Eén reactie

  1. Toch jammer dat ook Google mee moet doen aan de inefficientie van de markt en de aanklaag cultuur in het land van de o zo vrije mensen. Zo vrij dat een hand vol aan bedrijven de hele filmcultuur in handen heeft; waar je nog steeds meer winst kan pakken door mensen aan te klagen en het oude model (bioskoop + single uitleen) te gebruiken, dan door mee te gaan met de tijd en de technologie.
    Winst winst winst, allemaal belangrijker dan kwaliteit en handigheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *