Oeps, medewerker leverancier onthult Nokia 7.2

Auteur: , 1 Reactie
Nokia-7.2-live

Of we daar blij van worden kun je zelf beoordelen.

Voor de lancering van een nieuwe smartphone houden smartphone fabrikanten vaak previews voor leveranciers en technische bloggers. Uiteraard moeten zij daarvoor geheimhouding beloven en worden er dikke contracten opgesteld. Soms zijn mensen zo enthousiast dat zij dat even lijken te vergeten. Joachim Kuss, medewerker van cameraleverancier Zeiss, is een voorbeeld van zo’n persoon.

Klaarblijkelijk was hij aanwezig bij de voorvertoning van de Nokia 7.2 en danig onder de indruk van de cameraprestaties. Hij stuurde een enthousiaste Tweet met foto waarin hij opmerkte dat hij verbaasd was over de mogelijkheden die camera- en videotechnologie op smartphones bieden. Hiermee deelde hij ongewild de eerste foto van de komende Nokia 7.2. Nu zijn smartphone-fabrikanten berucht om hun ‘ongewilde’ lekken, maar in dit geval lijkt er echt sprake van een fout. De tweet is namelijk inmiddels verwijderd. Nu blijft alles op internet bewaard, dus hier is hij nog te zien.

De tweet, die overigens geen technische details kiest, laat een standaard 3-voudige camera zien met een dieptesensor en groothoeklens als ondersteuning voor de hoofdcamera. De leverancier van de lenzen is, verrassend, Carl Zeiss. Daaronder is een traditionele vingerafdrukscanner te zien. Dit terwijl de trend al een tijd een in-display vingerafdrukscanner is. Hoewel de traditionele kenmerken doen vermoeden dat er ook verder weinig vernieuwing te verwachten valt zijn de cameraprestaties blijkbaar boven verwachting.

Of dit zo is zal blijken tijdens de IFA 2019 (van 6 tot en met 11 september). Daar presenteert Nokia namelijk haar nieuwe smartphones.1 reactie

Bewuste leak, teneinde nog wat media aandacht te krijgen.
Vrijwel niemand boeit het nog wat Nokia wel of niet doet namelijk, de keuze is enorm op Android gebied en dat voor elk budget.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).