Microsoft

Oeps, Microsoft gooit eigen mailsysteem plat

Gelukkig valt er ook nog wat te lachen in crisistijd.

Het Coronavirus gaat aan niemand ongemerkt voorbij. Nadat Microsoft eerder al dreigde te bezwijken onder de druk van het onverwacht grote aantal thuiswerkers heeft men nu weer een probleem dat in een andere tijd wellicht voorkomen had kunnen worden.

Via een e-mail bood Microsoft Amerika namelijk aan haar werknemers een korting op de producten van Microsoft voor vrienden en familie. Die e-mail kwam vervolgens terecht bij collega’s buiten Amerika die zich afvroegen of zij ook recht hadden op de korting. Een van de vragenstellers reageerde per mail en drukte daarbij de optie ‘reply all’ in. Klaarblijkelijk was de beveiliging niet al te strak afgesteld, want de reactie werd naar alle wereldwijde collega’s gestuurd en dat zijn er 52.000.

Daarop herleefden oude tijden, want de collega’s lieten zich niet onbetuigd. Uiteraard had men medewerkers die (met een druk op de reply all toets) vroegen of ze van de lijst konden of anders reageerden.

De mail had echter ook een onverwacht bij-effect. Het bleek voor veel medewerkers namelijk een stukje kantoorhumor om de mail naar ‘reply-all’ te verzenden met daarin grappige memes. Hieronder zie je een aantal voorbeelden.

Zelfs een vergelijking met de spreiding van het Coronavirus lag voor de hand

Zoals je inmiddels door hebt gaat de mailbom van 52.000 e-mails tegelijk voorlopig nog wel even door. Gelukkig nemen vele medewerkers de situatie mee naar Twitter. Zouden we daar binnenkort batches van 52.000 Tweets per verzonden bericht kunnen verwachten? Gelukkig is deze fout in ieder geval een stuk beter gevallen dan de poging tot Corona-marketing die McDonalds eerder deze week deed.

Bron: The Register

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *