Oeps, SpaceX raket van Elon Musk is in tweeën!

Oeps, SpaceX raket van Elon Musk is beschadigd!
Hoge bomen vangen veel wind. Ook raketten.

Herinner je nog dat prachtige plaatje van Elon Musk van het prototype van zijn nieuwe raket? In werkelijkheid ziet het er allemaal wat minder fraai uit. Althans, dat is vandaag de dag zo. In de omgeving waar de raket gestationeerd staat waait het behoorlijk. Het heeft zo hard gewaaid dat het prototype is beschadigd door stormschade.

De wind heeft de top en het middelste gedeelte van de raket omver geblazen. Enkel de helft van de raket is wat nog overeind staat. Het is een knullig gezicht. De Starship viel omstreeks 05:00 in de ochtend (lokale tijd) omver. SpaceX zou geen waarschuwingen hebben gekregen dat harde wind schade kon brengen aan het prototype. Er waren dan ook geen maatregelen genomen vanuit het ruimtevaartbedrijf.

Er werden windsnelheden van circa 80 km/u gemeten. Elon Musk laat weten dat SpaceX enkele weken nodig heeft om het prototype te repareren. Het goede nieuws is dat de onderkant van de Starship onbeschadigd is gebleven. De firma is met de Starship gelokaliseerd in Boca Chica Village, in de buurt van Brownsville, Texas.

https://www.facebook.com/maria.pointer/posts/2082791035120824

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *