Officieel: Alle PlayStation 5 specs op een rijtje

De informatie is binnen! Sony’s PlayStation 5 wordt een monster.

Het is eindelijk zo ver: enkele maanden na de onthulling van de Xbox Series X weten we eindelijk wat de concurrentie gaat doen. Voorheen was alleen bekend hoe het logo van de PlayStation 5 eruit zou zien en welke games er in elk geval voor uitkomen; that’s it. Nu weten we exact wat de aankomende Japanse console gaat doen. In een blogpost en via een impromptu livestream legt Sony alle kaarten op tafel.

Alles wijst erop dat de PlayStation 5 een bakbeest gaat worden. Wat betreft specs (op papier, uiteraard) kan de PS5 goed meedraaien met een gemiddelde high-end game PC van duizend tot 1500 euro. Zo zal de console uitgerust worden met een solide octa-core processor. De grafische kaart is een monster; 2.23 GHz kloksnelheid en uiteraard ray tracing-ondersteuning.

Verder komt Sony’s meesterwerkje met 16GB RAM, ruim 800 GB opslagruimte (lekker snelle SSD) en ondersteuning voor alle moderne ‘snufjes’ zoals Blu-ray, 4K (120Hz) TV’s en zelfs 8K-ondersteuning. Met andere woorden, de PS5 is hartstikke future proof.

Tot slot, stay tuned want donderdagochtend check je hier de ultieme vergelijking van de PlayStation 5 en de Xbox Series X.

[table “259” not found /]

Lees ook: PlayStation 5 en Xbox Series X veel duurder dan gedacht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *