Officieel: alles over Apex Legends seizoen 2

Badass!
Drie keer ‘briljante toevoeging’ en een keer ‘mosterd na de maaltijd’.

Het was een tijdje stil rondom Apex Legends, maar tijdens EA’s eigen E3-show (net iets voor de officiële start van de E3 2019, aankomende dinsdag) onthult de uitgever van Respawn Entertainment’s ruwe pareltje alles over het tweede seizoen van de battle royale-game. Verwacht een aantal saaie toevoeging en wat grote veranderingen.

Na een absurd succesvolle launch daalde het aantal spelers stukje bij beetje; Apex Legends is momenteel de op 10 na meest bekeken game op Twitch en staat daarmee (uiteraard) onder rivaal Fortnite, maar ook PUBG en zelfs GTAV. In dit artikel lees je waarom die laatste plots zo populair is.

Met seizoen 2 hoopt Respawn ongetwijfeld meer spelers te behouden/trekken en de huidige fanbase tevreden te stellen. Dat ziet er wat betreft content vooralsnog niet geweldig uit, want eigenlijk komen er alleen maar ‘standaard’ dingen uit. Sterker nog, we dachten in maart van dit jaar dat veel van de aankomende toevoegingen nog aan seizoen 1 zouden worden toegevoegd, dus dat is zachtst gezegd een bummer geweest.

[gv data=”LXRpUCagRF8″][/gv]

‘Nieuw’ wapen
Hoe dan ook, spelers krijgen een ‘nieuw wapen’, de L-Star. De gun zat al in Titanfall en het betreft een energiewapen dat kan oververhitten als je het te lang gebruikt. Het zal een drop-wapen worden, wat betekent dat de gun alleen in care packages te vinden is, een eigen munitie gebruikt en dus heel zeldzaam zal zijn. In een gemiddeld potje zal je de gun dus niet eens in je handen krijgen.

Oh, er zijn tevens twee nieuwe hop-ups toegevoegd die wapens beter maken. Eén daarvan maakt de belachelijke doch geliefde Mozambique iets beter.

Wattson
Ook lanceert Apex in seizoen 2 met een nieuwe Legend genaamd Wattson. Haar abilities waren een hele tijd geleden al uitgelekt, alsmede de abilities van zo’n 11 andere helden. Desalniettemin is ze een flinke toevoeging aan de game, omdat ze een hele ondergewaardeerde speelstijl propageert.

Haar Tactical Ability is namelijk het neerzetten van elektrische hekken, waarmee ze zogenoemde choke points kan afbakenen. Vijanden die door de muren heen lopen krijgen damage, worden vertraagd en de gehele vijandige squad wordt gepingd voor jouw hele squad. Zeer handig als je een punt verdedigt dus.

Om dat kracht bij te zetten is haar Ulti een machine waarmee vijandige granaten en bommen uit de lucht worden geschoten. Hiermee countert ze de Ulti van Gibraltar en Bangalore. In de buurt van de machine versnelt de cooldown van haar Tactical en wordt het schild van alle squadmaten langzaam gerepareerd. Ontzettend krachtig dus, zeker wanneer je je realiseert dat dit een permanente structuur is; ze kan er maximaal 3 van neerzetten.

Kortom, Wattson gaat defensief spelen een stukje relevanter maken, want tot dusver was rennen, rushen en agressief spelen eigenlijk de enige manier in Apex. Door de natuur van battle royale, het steeds kleiner worden van de map, zal dat nog grotendeels zo blijven, maar door bijvoorbeeld een squad te vormen met Pathfinder kun je de volgende cirkel alvast op je map zien, wat verdedigen handiger maakt.

[gv data=”JpQGDAz1TO4″][/gv]

Ranked Mode
Ook komt Respawn met de grootste toevoeging aan Apex sinds de Elite-mechaniek, die onder veel spelers eigenlijk niet zo veel voorstelt. Ranked Mode maakt het nog interessanter voor spelers om hun best te doen en gooit tegelijk de manier waarop matches worden georganiseerd om.

Spelers krijgen een skill rating in de vorm van bronze, silver, gold, platinum, diamond en apex predator. Spelers worden met andere spelers van dezelfde rank in een match gezet, waardoor vaardigheden ongeveer gelijk blijven. Je komt in een steeds hogere (of lagere) rank terecht op basis van de prestaties en spelers krijgen beloningen aan het einde van het seizoen, afhankelijk van in welke rank ze zijn geëindigd.

Beloningen omgegooid
Tot slot wordt eindelijk gekeken naar hoe beloningen worden uitgedeeld. In plaats van het belachelijke grinden per level krijgen spelers beloningen op basis van challenges. Dit betekent dat je (vermoedelijk) loot boxen kunt verdienen door wekelijkse en dagelijkse challenges. Wat die challenges precies inhouden is nog niet bekend.

Apex Legends seizoen 2 – Battle Charge – zal op 2 juli live gaan voor alle beschikbare platforms. Tot die tijd zal Respawn nog nieuwe onthullingen doen en de ontwikkelaar hint zelfs al naar in-game veranderingen van de map. Komen de monsters eindelijk naar het eiland?

Lees ook: Apex Legends guide: Zo level je de battle pass het snelst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *