Officieel: Apple stopt met het aanbieden van routers

Airport
Het hing al even in de lucht.

We moesten even door ons archief snuffelen, maar eind 2016 schreven we dat er mogelijk geen opvolger van de Apple-routers zou komen. De huidige AirPort, AirPort Extreme en de Time Capsule zouden geen opvolger krijgen.

Dat vermoeden blijkt nu te kloppen. Apple heeft bevestigd dat het afgelopen is voor de routers van het merk. Het techbedrijf gaat de huidige voorraad verkopen, maar zal niet meer aanvullen. Wel kunnen gebruikers beveiligingupdates en bugfixes blijven verwachten voor de producten.

De producten zijn te koop sinds 2013 en hebben daarna nooit meer een hardware update gehad. Dat is inmiddels vijf jaar geleden, dus heel vreemd is deze beslissing van Apple niet. Waarom het merk gaat stoppen met de producten is niet bekendgemaakt. Wellicht dat Tim Cook hier nog op een later moment op terugkomt. Wie er eentje wilt scoren moet zich haasten naar de Apple-winkel of een andere retailer. Op is in dit geval ook echt op.

Nog geen reacties

  1. Gelukkig net een 3TB Time Capsule binnen. Zonde dat ze hem eruit halen. De router van de provider is (zoals zo vaak) compleet waardeloos. Het enige is dat de schijf nog een ouderwetse draaiende schijf is. Als ze daar nu een SSD van hadden gemaakt, kon die weer een paar jaar mee, eigenlijk. Apple zal waarschijnlijk inzetten op iCloud voor opslag en de antennes van hun. eigen devices verbeteren.

    Ik vind het altijd wel prettig om altijd direct een backup van alles te hebben en mijn muziekcollectie op te kunnen slaan. Bereik is ook uit de kunst. Zonde, dus!

  2. De Time Capsule is zo’n mooie backup oplossing. Ik ben flabbergasted dat de TC gaat verdwijnen.
    Er zijn wel 3rd party opties maar het mooie van Apple is (of was?) dat alles binnen het ecosysteem goed werkt.

    Ze kunnen die HomePod misschien uitrusten met een TC-optie + harde schijf. Verkoopt dat ding ook gelijk een stuk beter….

    Het voelt alsof alles dikke winsten moet maken en anders haalt Apple het van de markt. Straks maken ze echt alleen nog horloges, iphones en ipads….

    • @brutaalaapje: Het Apple ecosysteem is langzaam stervende. Je ziet het aan het verdwijnen van deze systemen maar ook aan de andere producten. Ports die niet compatible zijn out of the box (laad je iphone of ipad eens op met je nieuwe macbook) en men is vooral inconsequent met het toepassen ervan.
      Mooi voorbeeld, Usb-C. Ze zetten vol in met die port en gooien alles weg op het macbook vlak maar op de nieuwste iphones en ipads zit nog die bejaarde lightning port.
      De 3.5mm audiojack is verouderd, kwaliteit was ook niet geweldig zeiden ze en wireless is de toekomst, maar ondertussen zit op de nieuwste computers en ipads gewoon die oude 3.5 mm jack ….
      De homepod is ook een mooi voorbeeld.
      Tevens een trend bij Apple, bij nieuwe producten schermen met new features die nog geimplementeerd moeten worden en gebruikers maanden moeten wachten voor het er is.

  3. De TimeCapsule is top. Ik heb Time Machine geprobeerd naar mijn NAS (Synology), maar dat werkt toch echt minder.
    Ben het met @willeme eens dat het jammer is dat het geen SSD is.
    @brutaalaapje: SSD TC in een HomePod… Ik zeg doen!
    Ik verwacht wel een goed alternatief, maar voor nu werkt die van mijn nog als een (hoge snelheids) trein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *