Officieel: Apple vernieuwt de MacBook Air

Auteur: , Geen reacties
Officieel: Apple vernieuwt de MacBook Air

Het eerste nieuwe Apple product dat vandaag werd onthuld is de MacBook Air.

In Brooklyn, New York City, organiseerde Apple vandaag een nieuw evenement. Tijdens dit event stonden de Mac en de iPad centraal. Het techbedrijf begon met de MacBook Air, de lichtgewicht notebook van Apple die hoognodig toe was aan een update.

De nieuwe MacBook Air komt met een aantal zichtbare verbeteringen. Allereerst het display. De laptop heeft nooit een Retina Display gehad zoals wel het geval was bij de Pro-serie. Bij de nieuwe MacBook Air is dit nu wel het geval. Het 13.3-inch scherm beschikt over 4 miljoen meer pixels, geeft 48 procent meer kleur weer en werkt met een resolutie van 2560×1600. Bovenaan het display prijkt een Facetime HD camera. Een andere grote vernieuwing is de komst van Touch ID. De Macbook Air kan ontgrendeld worden met één van je vingers. De sensor is verwerkt in het toetsenbord en komt met Apple’s T2 beveiligingschip.

Officieel: Apple vernieuwt de MacBook Air

Apple neemt afscheid van het oude toetsenbord en integreert het inmiddels welbekende Butterfly-toetsenbord naar de MacBook Air. Het is te hopen dat dit toetsenbord wél klachtenvrij gaat werken. Daarnaast is de Trackpad 20 procent groter in vergelijking met het vorige model. Er zijn nieuwe stereospeakers geïntegreerd die 20 procent luider zijn. En er zijn twee Thunderbolt 3 (USB-C) poorten.

Officieel: Apple vernieuwt de MacBook Air

De MacBook Air komt met de achtste generatie Intel-processoren en een SSD-schijf tot 1.5 TB. Het werkgeheugen is uit te breiden tot maximaal 16 GB RAM. De accu moet volgens Apple een volle werkdag meegaan. Verder is de laptop 10 procent dunner in vergelijking met zijn voorganger.

Officieel: Apple vernieuwt de MacBook Air

De nieuwe MacBook Air is er vanaf 1.349 euro. Het oude model blijft leverbaar met een prijskaartje van 1.097,91 euro. Het nieuwe model is leverbaar vanaf 6 november.

Lees ook: Eindelijk! Apple introduceert 2018 Mac Mini!Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).