Officieel: dit gaat de OnePlus 2 kosten

Officieel: dit is de OnePlus 2
Het meest gehypte Android-toestel van het jaar is officieel gepresenteerd, maar wat moet de OnePlus 2 kosten?

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: voor 339 euro is de variant met 16 GB opslag van jou. Voor de 64 GB-versie betaal je 399 euro. Opvallend genoeg is daarmee het prijsverschil tussen de twee toestellen een stukje groter geworden, terwijl de OnePlus 2 sowieso al een stukje duurder is. De OnePlus One kostte bij de lancering namelijk slechts 269 en 299 euro.

We konden gisteren al laten zien hoe de OnePlus 2 eruit gaat zien, maar ook de ontbrekende details zijn inmiddels in te vullen. Het toestel is opnieuw voorzien van een Full HD-display van 5,5″. De 16 GB-variant krijgt 3GB werkgeheugen, de 64 GB-variant beschikt over 4 GB RAM. Beide toestellen draaien op een Snapdragon 810-processor, hebben een 13 megapixel-camera, die meer licht op zou moeten vangen en krijgen een USB Type-C poort.

Het is de bedoeling dat de levering van de OnePlus 2 start op 11 augustus, maar je zult er in eerste instantie wel een invite voor moeten hebben. Hoe dat deze keer exact in zijn werk gaat zullen we ongetwijfeld de komende weken horen.

12 reacties

  1. * géén NFC
    * géén quickcharge
    * minder batterijduur dan de One
    * usb-c poort (dus andere laders nodig) en TOCH maar werkend op usb 2 speed? WTF?
    * géén wireless charging

    Sorry, ik ben totaal niet overtuigd van dit toestel en ik kijk wel verder rond naar m’n volgende GSM.

      • @SimonMc: nee, die hebben inderdaad ’n losse kabel die in ’n adapter moet, maar met micro usb kan je ook ’n keer iemand anders z’n lader gebruiken of die van jou ff uitlenen indien nodig. Met die usb-c zou je dan altijd zo ’n kabeltje moeten meehebben. Moest het dan nog aan ’n USB3 snelheid werken, ja ok… maar ze werken maar op usb2 snelheid, waar is dan je grote voordeel heen?

        die battery life komt neer op zo ’n 4 uur screen on time, waar die van de one net boven de 6 uur zit.

        En ’n processor die zo zwaar onderklokt moet worden om de boel niet op te stoken, daar word ik ook bepaald niet gelukkig van…

        Groot pluspunt: dual sim. Ik ken er wel ’n aantal die om DIE exacte reden er één zouden willen, maar ik ga ‘m skippen iig. Dan spaar ik liever nog wat langer door om iets te hebben wat wel naar m’n zin is 🙂

      • @SimonMc: Niet zo achterlijk doen graag … Je weet wat we bedoelen.
        USB C is op dit moment (en de komende 2 jaar) niet de standaard, simpel zat. Nu kan je overal wel een micro usb lader/kabel vinden maar nergens eigenlijk usb C.
        Eer dit de standaard is dan zijn we alweer een tijdje verder en kijken dan wel verder.

        Bandbreedte boeit de meesten ook nauwelijks, want wie pompt nu nog Gb’s aan data via een kabeltje ?

    • @kristof_somers: USB-C kan ik alleen maar toejuichen! Quickcharge is jammer. Batterij hoeft niks te zeggen over hoe hij het vol houdt ivm one plus one. Nfc word nog maar weinig mee gedaan. Ik ben wel benieuwd hoe de 810 presteert. Nagenoeg elk toestel met die chip Heeft wel problemen.

  2. Ach, dit was even interessant toen de One+ echt goedkoop was, maar zoals met alles gaan er dingen veranderen als er succes is.
    Natuurlijk blijft het een relatief goedkoop top toestel maar al beduidend minder als eerder.

    We hebben dit ook gezien met Samsung, Huawei maar zien dat ook met bijvoorbeeld auto’s.
    Daar waar Hyundai en Kia ooit echt betaalbaar waren rekenen ze nu ook gewone prijzen voor gewone auto’s en is het echte voordeel weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *