Officieel: dit is de nieuwe iMac (2019)

Officieel: dit is de nieuwe iMac (2019)
Voor het nieuwe jaar heeft Apple de iMac in het nieuw gestoken.

Het concept van de iMac is onveranderd gebleven. Dit betekent een toetsenbord, een muis en een Retina-display beeldscherm. Apple heeft voor 2019 de iMac onderhuids aangepakt, waardoor de computer fris en fruitig is voor het nieuwe jaar.

De update is van toepassing op de 21,5-inch variant en de 27-inch versie van de iMac. De 27-inch variant van de computer komt voortaan met de negende generatie Intel-processors. Het gaat hier om de 3,7‑GHz 6‑core Intel Core i5‑processor van de 9e generatie met Turbo Boost tot 4,6 GHz. Ook kan tegen een meerprijs voor het eerst de nieuwe Radeon Pro Vega 20 met 4 GB HBM2-geheugen gekozen worden in de configuratie van een iMac. De kaart is verkrijgbaar op de duurste 21.5-inch variant en de 27-inch variant.

Helaas komen de goedkopere iMac-modellen niet in aanmerking voor de twee genoemde nieuwe opties. De goedkopere varianten zullen het moeten doen met de 8e generatie Intel-processors. Het is dan ook een kleine modeljaarupdate en geen radicaal nieuw model. Verder nieuw is dat de iMac Pro voortaan met 256 GB geheugen geleverd kan worden, dit was voorheen 128 GB. Wie nu een order plaatst voor een nieuwe iMac krijgt deze uiterlijk 28 maart gelever.d

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *