Officieel: dit is de nieuwe Nokia 7

Nokia 7
Gisteren lekte er al wat uit, vandaag zien we de Nokia 7 zelfs in volle glorie.

Het tempo zit er lekker in bij HMD Global. Kort na de lancering van de Nokia 8 is het tijd voor de Nokia 7, een kleiner broertje die meteen ook iets vriendelijker geprijsd is. Voor ongeveer 320 euro koop je binnenkort een Android-telefoon met 5,2″ Full HD-display, Snapdragon 630-processor, 4GB RAM en 64GB opslagruimte.

Mocht je daar niet genoeg aan hebben, dan kun je ook nog kiezen voor de variant met 6GB werkgeheugen en 128GB interne opslag, maar of dat je geld waard is… De Nokia 7 ondersteunt gewoon microSD-kaartjes, dus je doet er waarschijnlijk beter aan om je geld daar aan uit te geven. Alle varianten krijgen een 3.000mAh sterke accu.

Ook de Nokia 7 krijgt de zogeheten bothie-camera. In deze stand maken de camera’s aan de voor- en achterkant tegelijkertijd een foto, die vervolgens samengevoegd wordt. Het is niet veel meer dan een gimmick, maar wie weet kun je er een keer een leuk plaatje mee schieten als je op vakantie bent.

Over de camera’s gesproken. Je krijgt de beschikking over een rear-camera met 16 megapixels en een lens met een diafragma van f/1.8. De front-camera schiet foto’s van 5 megapixels en heeft een f/2.0-lens. HMD heeft voor de Nokia 7 opnieuw samengewerkt met Zeiss, dus de kwaliteit is ongetwijfeld dik in orde.

De Nokia 7 is aangekondigd in China en gaat daar ook het eerst in de verkoop. Volgende week kun je ‘m daar kopen voor een bedrag tussen de 319 en 344 euro. Over een Europese release is nog niets bekend gemaakt.

Nog geen reacties

  1. Als er één ding is waarin HMD Global geen tempo in heeft, is het de productiecapaciteit van de Nokia telefoons. Als je de reviews en fora er een beetje op naleest, is dit toch wel met afstand de meest gehoorde klacht.

    Trouwens, ik verbaas me over het bovenstaande advies om een sd-kaartje te prefereren boven (het grotere) interne geheugen. Ik heb nu in drie jaar tijd al drie keer zo’n sd-kaartje zien crashen – en dan blijkt het dus ook niet uit te maken of het een el-cheapo kaartje uit China is of een duur A-merk.

    • @RRRobert: Meen je dat nou? Ik heb mijn sd kaartje nu al zo’n anderhalf jaar in mijn s7 edge zitten en daarvoor ook zo’n beetje dezelfde tijd in mijn S5+. Nog nooit een probleem ermee gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *