Officieel: dit is de nieuwe OnePlus 5

OnePlus 5
Een echte Android-topper of toch meer een iPhone kloon?

Na maanden van geruchten en vage gelekte foto’s heeft OnePlus vandaag eindelijk haar nieuwe vlaggenschip geïntroduceerd tijdens haar eigen launch-evenement. Na de OnePlus 3 van vorig jaar en de verbeterde 3T-versie van een half jaar geleden is het nu tijd voor de OnePlus 5.

Het eerste wat opvalt aan het nieuwe vlaggenschip van OnePlus is het uiterlijk. Waar voorgaande toestellen zich onderscheidden dankzij hun unieke uiterlijk, heeft de OnePlus 5 met zijn aluminium frame nog het meeste weg van een iPhone 7 kloon. Los gezien hiervan ziet de smartphone er verder elegant en afgerond uit.

Qua hardware zit je bij de OnePlus zeker goed. Het 5,5 inch full-hd-scherm wordt bijgestaan door de razendsnelle Snapdragon 835-chipset, een flinke 6GB RAM en een intern opslaggeheugen van 64GB. Ook is er een een zwarte uitvoering met 8GB RAM en 128GB opslagruimte. Op softwaregebied draait het toestel uit de doos Android Nougat 7.1.1. De volledige spec-sheet inclusief vergelijking met het vorig model vind je hieronder.

De OnePlus 5 is vanaf 27 juni te koop in de webshop. Mede doordat het toestel qua specs redelijk high-end te noemen is, krijgt het apparaat ook een redelijk prijskaartje met zich mee van 499 euro.

BasicStandaardPremium
Prijs€7,99€10,99€13,99
HD beschikbaarNeeJaJa
Ultra HD beschikbaarNeeNeeJa
Aantal schermen tegelijkertijd124

6 reacties

  1. Zoals ik al zei, ruim 550 euro voor de versie 128GB want bijprikken kan niet.
    De eerste reviews zijn niet heel geweldig en zaken zoals geen waterproof en zo’n HD schermpje is niet echt Flagship te noemen.

    Jammer OP …… NEXT !

  2. Super! Wat een specs! Persoonlijk ben ik blij dat ze naar ons luisteren en bij full hd zijn gebleven. Blij met de jackplug en waterdichtheid interesseerd mij niet. Ik heb hem al besteld. Mooie opvolger voor mijn 2, na de One en de te kleine X. Ik hoop dat de camera in de buurt komt bij de Nokia 808, die mis ik nog steeds.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *