Officieel: dit is de nieuwe Samsung Galaxy Note 8

Samsung Galaxy Note 8
Niet alleen de specs en looks van de nieuwe phablet zijn bekend, maar ook de releasedatum.

Het heeft even geduurd, maar Samsung heeft haar Galaxy Note 8 officieel gepresenteerd tijdens haar Unpacked evenement in New York. Hoewel er niet heel veel nieuws meer te vertellen was na de vele gelekte info, zien we het toestel eindelijk in fatsoenlijke kwaliteit voor het echt. Ook bedankte het bedrijf iedereen die ondanks het Galaxy Note 7 fiasco is blijven geloven in het merk.

De Samsung Galaxy Note 8 is voorzien van eenzelfde design als Samsung’s vlaggenschip van begin 2017, de Galaxy S8 (Plus). De phablet beschikt over een 6,3 inch Super AMOLED-schermvariant van de Galaxy S8 met een resolutie van 2960 bij 1440 pixels, inclusief een stijlvolle S Pen.

De hardware van de Galaxy Note 8 is, zoals je mag verwachten, uitstekend te noemen. De Europese variant beschikt over een Exynoss 8895-chipset in het apparaat, inclusief 6GB RAM en 64GB uitbreidbaar opslaggeheugen. Het toestel draait uit de doos op Android 7.1.1 Nougat en krijgt naar verwachting zeer snel een upgrade naar Android Oreo.

Galaxy Note 8 Unpacked evenement

Ten opzichte van de Galaxy Note 7 is er 200 mAh minder accucapaciteit aanwezig, maar in combinatie met de meer energiezuinige chipset moet je alsnog genoeg capaciteit hebben voor minstens één hele dag. Ook heb je dankzij de USB-C poort de Galaxy Note 8 snel opgeladen.

Aan de achterkant schiet je haarscherpe foto’s dankzij een dubbele 12 megapixel-camera, een met een diafragma van f/1.7 en een telefotolens met een diafragma van f/2.4. De camera beschikt over optische zoom om kwaliteitsverlies te voorkomen. Aan de voorkant is er een 8 megapixel-camera aanwezig.

De Samsung Galaxy Note 8 heeft een adviesprijs van 999 euro en ligt vanaf 15 september in de winkels. Qua kleuren heb je de keuze uit Midnight Black en Maple Gold. Of en eventueel wanneer de kleuren Orchid Grey en Deep Blue ook in de Benelux verschijnen, is nog niet bekend.

[gv data=”rD37VVMda88″][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *