Officieel: dit is de Xbox Series X

Officieel: dit is de Xbox Series X
De nieuwe console is aangekondigd door Microsoft.

Het is officieel. Volgend jaar barst er een nieuwe console oorlog los. Microsoft zet de eerste stap en kondigt de opvolger van de Xbox One aan. Maak kennis met de Xbox Series X. Geen denderende naam misschien, wel een denderende machine.

In tegenstelling tot de meeste consoles heeft de Xbox Series X een uniek ontwerp meegekregen. Microsoft gaat de hoogte in en heeft voor een verticaal design gekozen. Het lijkt meer op een computerkast dan een console. Een bewuste keuze. Volgens Microsoft is het apparaat zo efficiënter en stiller. In vergelijking met de Xbox One X, op dit moment de sterkste console van Microsoft, is de nieuwe Xbox Series X vier keer krachtiger.

De nieuwe Xbox Series X komt met een op AMD gebaseerde processor. Verder beschikt de console over een NVMe SSD schijf voor minder lange laadtijden en een algehele snellere ervaring. Er is ondersteuning voor 8k en games kunnen, mits daar ondersteuning voor is, tot 120 fps gespeeld worden. Qua GPU performance blijft de One X nu steken op 6 teraflops. De Series X is tot 12 teraflops in staat.

In de trailer van de Xbox Series X worden gameplay beelden getoond van Hellblade 2. Een nieuwe game die momenteel in ontwikkeling is voor de nieuwe console. De nieuwe Xbox Wireless Controller die met de console komt heeft een nieuw ontwerp gekregen met onder meer een Share-knop om content snel te delen. De controller werkt ook met de Xbox One en Windows 10 computers.

Microsoft lanceert de Xbox Series X tijdens de Holidays van 2020. Dat betekent dat het apparaat eind volgend jaar op de markt verschijnt. Een prijs is nog niet bekend.

[gv data=”0tUqIHwHDEc”][/gv]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *