Officieel: Dit is iOS 13

Allemaal 'nieuwe' features
Alle nieuwe features voor iPhone-gebruikers.

iOS 13 is zojuist uitgebracht en na maanden publieke beta kunnen iPhone-gebruikers eindelijk aan de slag met Apple’s nieuwste besturingssysteem. In dit artikel check je wat er allemaal nieuw is aan iOS 13 en wat je kunt verwachten voor de volgende, reeds aangekondigde update naar iOS 13.1.

In aanloop naar iOS 13 hebben we een hoop (gelekte) features voorbij zien komen, waarvan de meeste functies uiteraard ook in de uiteindelijk versie te vinden zijn. Denk bijvoorbeeld aan de Dark Mode, die eindelijk naar iOS is overgewaaid.

Daarnaast is de camera-module van de gemiddelde iPhone er een stukje op vooruit gegaan. Zo houd je straks tijdens een FaceTime-gesprek altijd oogcontact en knal je meerdere camera’s straks tegelijkertijd aan met deze nieuwe functie.

Verder worden veel aspecten van je smartphone-ervaring verbeterd, met een vermelding voor deze nieuwe batterij-feature die de levensduur van je accu zou moeten verbeteren en deze nieuwe feature voor de App Store die onnodige kosten voorkomt in Apple’s (met eigen apps doorregen) virtuele winkel.

Aangekondigde features als de Siri Shortcuts en de locatie deelfunctie voor Apple Maps laten nog even op zich wachten tot de release van iOS 13.1. Hoewel de release van de eerste update van de nieuwe versie van het iOS in eerste instantie voor 30 september gepland stond, schuift Apple de releasedatum een kleine week naar voren naar 24 september. Dan wordt ook de volgende versie van iPadOS uitgebracht.

Gebruikers van toestellen die in aanmerking komen (grofweg iPhone SE, 6-serie, 7-serie, 8-serie, x-serie en 11-serie én iPod Touch (7e generatie)) voor iOS 13 zouden het besturingssysteem nu moeten kunnen downloaden.

Lees ook: Apple Arcade: 3 redenen waarom de service briljant is

Foto @Apple

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *