Officieel: Dit is Lenovo’s eerste opvouwbare ‘laptop’ (video)

Prachtig
Het opvouwbare karakter zorgt voor vraagtekens bij de term ‘laptop’.

Eind vorige week schreven we al dat opvouwbare laptops eraan zitten te komen maar dat het nog goed twee jaar kan duren voordat we de nieuwe tech in handen zullen krijgen. Lenovo wil ons daarentegen zo snel mogelijk bedienen met de Thinkpad X1, die zachtst gezegd een bijzonder design krijgt.

De Thinkpad X1 is wellicht de volgende stap in de evolutie van de tablet. Ja, want afhankelijk van hoe je het bekijkt, zie je hierboven geen laptop, maar een veredelde tablet. Lenovo zelf noemt het toestel “geen phone, tablet of bekende hybride, maar een volwaardige laptop met flexibel scherm.”

Het toestel is volledig opengeklapt 13,3-inch groot met een 4:3-beeldverhouding. Wanneer je het scherm ietwat buigt ontstaat er een traditioneel laptop-profiel en houd je een 9,6-inch beeldscherm over met een flink virtueel toetsenbord. Het beeldscherm is gemaakt door LG Display en zal een resolutie van 1920×1440 pixels bedragen.

[gv data=”_XBU_xxpsQk”][/gv]

Nu, het voornaamste voordeel van het apparaat is dat hij, wanneer hij opgevouwen is, een stukje kleiner is dan een regulier 13-inch tablet of een notebook laptop. Het grootste nadeel is wat mij betreft het gebrek aan een fysiek toetsenbord. Nu is daar ongetwijfeld aan te wennen (zoals we ook met smartphones deden na volledig gewend te zijn aan de ouderwetse toetsen op een mobiele telefoon) en het feit dat je je toetsenbord ‘weg’ kan doen voor een groter tablet-scherm is wel tof.

Het toestel zou voor professionals moeten zijn die de beste tools nodig hebben. Omdat het een premium toestel gaat worden (afgezien van het feit dat de tech nog ontzettend nieuw is) zal ongetwijfeld voor een gigantisch prijskaartje zorgen. Eerder lanceerde Lenovo al deze lijn laptops en desktops voor zakelijke professionals.

Lenovo knalt met deze onthulling keihard binnen omdat Intel in het in de intro gelinkte bericht nog voorspelde dat men nog minstens twee jaar moet wachten voordat opvouwbare laptops een ding worden. Lenovo noemt daarentegen 2020 al release-window voor de Thinkpad X1.

Lees ook: Slijtageslag op PC-markt nog lang niet ten einde

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *