Officieel: Dit is Red Dead Redemption 2 voor de PC [trailer]

Prachtig
Rockstar weet Red Dead Redemption 2 nóg mooier te maken.

We mogen nou ongeveer een jaartje van Red Dead Redemption 2 genieten en gamers kunnen zeer binnenkort ook op PC’s van de prachtige wereld van Rockstar Games’ western genieten. Daar hoort nu ook een officiële trailer bij en hoewel PC-gebruikers misschien ook inhoudelijke wat extra’s zullen krijgen, haalt Rockstar vooral alle visuele pracht uit de kast.

Red Dead Redemption 2 voor Xbox One en PlayStation 4 is een onvoorstelbaar prachtige game. Het pareltje is uitzonderlijk goed geoptimaliseerd voor wat je te zien krijgt, maar in drukke steden zoals Saint Denis is het – zeker voor goedkopere consoles als de gewone Xbox One – moeilijk voor de console om een soepele framerate te behouden.

Dat zal op een monster-PC wel goed zitten, want RDR2 ondersteunt uiteraard 4K en minstens 60 frames per seconden. Maar die soepelheid is niet het enige. Zo heeft Rockstar naar eigen zeggen de draw distance omhoog gegooid, hoe ver je gedetailleerd objecten kunt zien. Ook zie je in de trailer duidelijk dat bijvoorbeeld vonken (particle effects) ontzettend goed zichtbaar zijn.

Ook rookwolken zijn voller, volumetric lighting (belichting door objecten heen) ziet er een stuk ‘dikker’ uit, begroeiing is rijkelijker aanwezig en lijkt iets meer detail te bevatten en ook schaduwen en reflecties in water zijn allemaal net wat scherper en gedetailleerder.

Check de trailer hieronder maar verwacht verder geen gameplay; Rockstar wil duidelijk vooral later zien hoe mooi de game wel niet gaat worden op de PC.
[gv data=”SXvQ1nK4oxk”][/gv]

Uiteraard kunnen niet alle PC-gebruikers van de volle glorie van Red Dead Redemption 2 genieten; eerder kwamen de aanbevolen systeemeisen al uit en die zijn zoals te verwachten best wel flink. Maar zoals bij GTA V zal ook deze game naar verwachting best wel goed geoptimaliseerd zijn voor mindere PC’s, dus de juist slider net ietsje naar beneden bijstellen kan al een hoop goeds doen.

OS: Windows 10 – April 2018 Update (v1803)
Processor: Intel Core i7-4770K / AMD Ryzen 5 1500X
Memory: 12GB
Graphics Card: Nvidia GeForce GTX 1060 6GB / AMD Radeon RX 480 4GB
Video RAM: 3 GB
HDD Space: 150GB

De game komt op 5 november uit voor PC, met een port naar Google Stadia op 19 november en een Steam-release ergens in december.

Lees ook: Kan Rockstar Red Dead Online redden met deze update?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *