Officieel: dit zijn de iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max

Prachtig
De iPhone 11 Pro-serie heeft wat flinke hardware aan boord.

Naast de zojuist aangekondigde goedkopere iPhone 11 komt Apple deze maand nog met twee high-end modellen in de iPhone 11-serie. De iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max zijn volgens Apple voor de pro’s en dat springt vooral van de toestellen af door de gloednieuwe camera-module.

[gv data=”cVEemOmHw9Y”][/gv]

De iPhone 11 Pro-serie zal er in twee uitvoeringen zijn: de iPhone 11 Pro van 5,8-inch en de iPhone 11 Pro Max van maar liefst 6,5-inch, allebei uitgerust met een kraakhelder Super Retina XDR OLED display. De nieuwe displays produceren volgens Apple meer licht dan ooit, hebben een 2.000.000:1 contrastratio en zijn uiteraard weer uitgerust met (de volgende generatie) Smart HDR.

En wat zou je aan de gloednieuwe camera-module hebben als het scherm die visuele pracht niet zou kunnen reflecteren. Die camera-module bestaat voor het eerst uit een drietal camera’s. De Wide, Telephoto en Ultra Wide-lenzen bedragen allemaal een resolutie van 12 megapixel en werken volgens Apple perfect met elkaar samen door precieze calibratie van de lenzen. Zo zou je vlekkeloos tussen 0.5x, 1x en 2x optische zoom kunnen wisselen.

Ook wordt de camera (met de Neural Engine-module in de processor) bijgestaan door het Deep Fusion-systeem. Hierdoor gebruikt het toestel machine learning om foto’s pixel voor pixel te verwerken, waardoor texturen en details beter uit de verf komen.

Je kan er van alles mee

Beide toestellen worden uitgerust met een gloednieuwe A13 Bionic processor die volgens Apple 20% sneller is dan zijn voorganger. De CPU zou een biljoen acties per seconde kunnen uitvoeren, wat het de krachtigste CPU op de markt maakt.

Dat wekt de indruk dat de batterij van de iPhone 11 Pro of iPhone 11 Pro Max zo leeggezogen is, maar vanwege de verdeling van de werklading over de verschillende cores (2 performance cores en 4 efficiency cores) zou de A13 Bionic gemakkelijk 30% minder energie vreten. De 4 cores van de GPU module zouden zelfs 40% minder stroom verbruiken met een 20% beter resultaat. Dat komt goed van pas voor abonnee’s van Apple’s reeds aangekondigde game-service Arcade.

En over batterij gesproken, Apple zou gigantische sprongen hebben gemaakt op het gebied van batterijduur. De iPhone 11 Pro zou vier uur meer batterijduur leveren dan de iPhone XS terwijl de iPhone 11 Pro Max zelfs vijf uur langer mee gaat dan de iPhone XS Max!

Bakken met features

Uiteraard ondersteunen beide modellen weer dual-SIM, hebben ze een IP68 water- en stofbestendigheidsrating en ligt een deel van Apple’s focus op veiligheid. Daarom zou FaceID met de iPhone 11 Pro-serie tot 30% sneller werken dan bij voorgaande modellen.

Matte perfectie

De iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max zullen in 64GB, 256GB en 512GB uitkomen. Voor de Apple-fans die meer verwachten dan alleen stevige hardware zijn er vier finishes, waaronder één nieuwe kleur. Zo komt Apple met de kleuren midnight green, space gray, silver en gold.

Voor ieder wat wils

De goedkoopste iPhone 11 Pro zal voor $999 over de toonbank gaan terwijl de goedkoopste iPhone 11 Pro Max met $1,099 zo’n $100 meer dan kosten. Vanaf 13 september kunnen fans beginnen met pre-orderen en de toestellen zullen officieel uitkomen op 20 september.

Lees ook: iPad 2019: Dit is de nieuwe 10.2-inch publieksfavoriet

Nog geen reacties

 1. Zoals verwacht, 1 extra lens en weer extra snelheid die niemand nodig had met de A12.
  Verder voor het 3e jaar weer hetzelfde toestel in je handen.
  Interessant voor hen die nu pas upgraden vanaf een iPhone 7 oid.

  Opvallend de naamgeving, gaan nu van XR naar iPhone 11 en opeen zijn de andere modellen Pro. Vraag me af wat er opeens Pro aan is …..

    • Kan van jouw voorspelbare anti-Apple reacties ook gezegd worden. Alsof een Samsung of Huawei of One+ niet voorspelbaar zijn. Misschien moeten ze de telefoon de vorm van een kerstboomverlichting geven met afgeronde hoeken, dan zijn de critici mss tevreden.

     Het is zo vervelend dat altijd afgeven op keuzes of voorkeuren van mensen. Ik zie mezelf geen Samsung of Huawei meer kopen, maar het boeit me echt niet als iemand dat wél doet. Vrije keuzes. Geef toe: je zegt aan de toog toch ook niet tegen iemand: geen mooie vrouw heb je daar, lelijk gezicht en kleur haar staat me niet aan.

     Laat mensen gewoon een auto, huis, smartphone of huisdier kopen dat ze zelf willen.

     @turbobrick:

     • @luxaeterna: Hetzelfde kan ik tegen jou zeggen … Dan lees je de reacties toch niet ?
      De comments zijn voor reacties en net zoals bij auto artikelen (waar de reacties standaard minimaal in de tientallen lopen) is niet al het commentaar datgene wat jij graag leest.
      Dit is een vrij land en de rest Ken je wel.

      Qua design verwacht niemand een ronde telefoon maar nu begint de iPhone echt lelijk te worden met die camera module. Maar de voorkant is nu met het 3e jaar gewoon redelijk belegen en die mega Notch is wat outdated.

      De rest maakt ook rechthoeken als smartphone maar je ziet wel steeds meer echt bezelloos en innovatie mbt de selfie camera en features.

      Wat zagen we gisteren nou echt als innovatie ? Juist ja, helemaal niks.
      Wilde angle lens, trucjes met de selfie cam, fast charger (18W !!!) In de doos kennen we allemaal wel.
      Snap helemaal dat iemand met een iPhone X nog prima een jaar langer doet

     • @luxaeterna: ja natuurlijk want je wilt niet zoveel mogelijk scherm oppervlak overhouden !?!?

      Het is bewezen dat een hole minder opvalt en op den duur amper zichtbaar meer is vergeleken met een brede Notch.

      Natuurlijk is het mooiste zoals OP dat heeft met een aparte selfie pop up camera en dus een vol scherm.

      Maar nu niet net lopen doen alsof de Notch mooi is .. je bent het gewend want je kijkt al 2 jaar tegen dat ding aan en dat worden er minstens 3.

  • @turbobrick: een GPU die 40% minder stroom gebruikt en 20% sneller.

   Dat is techniek. Maar dat soort zaken snap je niet he …. jij vind een 4000 mha batterij een wonder.

   Vorm kan je weinig aan veranderen of wil je een knikker aan je oor ? Met betere techniek sneller en zuiniger … dat zijn verbeteringen.

   Maar goed … komt toch een smakeloos anti apple epistel zonder nadenken als reactie … dus ik hou er maar over op.

   • @dgh74: 20% sneller waar je wederom niks van merkt en dat verbruik gaan we nog wel zien.

    4 tot 5 uur langer ?? Ja op stage bij Tim Cook.
    Durf jij geld te zetten dat het in praktijk tests nook dat grote verschil oplevert ???

    Oh wacht ff, de test zijn nep en zijn niet objectief en gekleurd.
    Nog 2 weken en we gaan het zien.

    Als er sprake is van een extra 4 a 5 uur dan koop ik een iPhone !!

 2. Ze volgen nu ook andere merken (zoals Samsung en Huawei) met onlogische naamgeving.. iets dat je bij vorige iPhone modellen niet had en ik wel kon waarderen.

  iPhone 7, 8 oké…. iPhone X (10)… ja, kan. De Xr (goedkope model) is nu de 11. 11 komt na de X (10) dus op papier de opvolger van de X.

  • @ffw88: ja klopt geen reet van.
   Maar is niks nieuws, zagen we al bij de iPad.

   iPad, iPad 2 iPad 3 gen, iPad 4 gen ,.iPad Air , iPad Air 2, New iPad , iPad, iPad pro, iPad 2017, iPad 2018, etc. En dan zaten er ook nog de iPad mini’s tussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *