Officieel: dit zijn de nieuwe Samsung Galaxy A’s!

Samsung
In aanloop naar CES heeft de Zuid-Koreaanse techgigant het doek getrokken van twee nieuwe smartphones.

Het gaat hier om de Galaxy A5 en de Galaxy A3. De details waren al bekend, maar nu is het helemaal officieel. De A5 beschikt over een 5,2-inch display en je kunt er mee snelladen. De A3 heeft een 4,7-inch scherm. Beide toestellen zijn qua specs ongeveer gelijk. Samsung heeft niet bekendgemaakt welke processor onder de kap huist, wel is duidelijk dat het gaat om een octacore processor met een kloksnelheid van 1.9GHz.

De A-serie heeft een metalen behuizing en net als de Galaxy S7 beschikken de toestellen over een always-on display. Dankzij IP68-certificatie kunnen de smartphones tegen water. De A3 heeft een 13-megapixel camera achter, de A5 een 16-megapixel camera. De Galaxy A5 beschikt standaard over 32 GB aan opslag. De Galaxy A3 moet het doen met 16 GB aan opslag. Ook de batterij van de A5 is iets beter: 3.000mAh tegenover 2.350mAh voor de A3.

Beide toestellen beschikken over ene USB Type-C ingang en ondersteunen een uitbreiding van opslag aan de hand van een microSD-kaartje. De nieuwe Galaxy A-serie is vanaf 3 februari in Nederland verkrijgbaar in de kleuren Black Sky, Gold Sand en Peach Cloud. De Galaxy A3 gaat 329 euro kosten. De Galaxy A5 gaat weg voor 429 euro. Op CES in Las Vegas zijn de smartphones voor het eerst publiekelijk te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *