Officieel: DJI Osmo Action die GoPro moet gaan vernederen

Officieel: DJI Osmo Action die GoPro moet gaan vernederen
Gaat het ze lukken?

Gisteren was er al een groot lek omtrent de nieuwe actioncam van DJI en nu is ‘ie dan eindelijk officieel aangekondigd. GoPro had al jaren concurrent van bijvoorbeeld Sony en zal er met DJI een waardige concurrent bij krijgen. Wat dat betreft is dat slecht nieuws voor het Amerikaanse GoPro, waar de zaken al jaren niet formidabel lopen.

De eerste actioncam van DJI ziet er op het eerste oog goed uit. De camera kost 349 dollar en daar krijg je prima specificaties voor. De Osmo Action beschikt over 12-megapixel camera die in 4K en 4K HDR kan filmen. Er is sprake van elektronische stabilisatie die moet zorgen voor stabielere beelden tijdens het filmen.

Op de achterkant heeft DJI een 2.25-inch groot display geplakt. Daarnaast zit er nog een 1.4-inch groot display op de voorkant. Volgens DJI zijn de schermen zo gemaakt dat ze ook goed af te lezen moeten zijn in fel zonlicht. Zoals je van een goede actioncam mag verwachten is de Osmo Action bestand tegen water (tot 10 meter diep), stof en valpartijen tot een hoogte van ongeveer 1,5 meter. Een externe case moet er voor zorgen dat je de DJI nog dieper onderwater kunt nemen.

De nieuwe DJI Osmo Action is vanaf vandaag te bestellen. Met zijn scherpe prijs moet GoPro vrezen voor klanten die wellicht deze nieuwe actioncam gaan overwegen.

[gv data=”XQVvDSE-YRw”][/gv]

3 reacties

    • @jantje_555: Eens, als heb ik nog 1 van hun eerdere modellen (de sj3000/4000 ?)
      Hij had beter beeld bij donker licht bijvoorbeeld, Verder viel de kwaliteit wel wat tegen, maar wat verwacht je van iets van 50,- destijds plus een heel accessoire pakket.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *