Officieel: er komen nieuwe Apple AirPods!

Apple Airpod
Hier is het bewijs.

Wie interesse heeft in de Apple AirPods kan beter even geduld hebben. Er gingen al geruchten de ronde dat Apple dit jaar met een nieuwe variant van de geliefde oortjes gaat komen en nu zijn deze geruchten min of meer officieel. De kans is groot dat het oude, nu nog huidige model, met korting zal worden aangeboden wanneer een opvolger beschikbaar komt.

Uit de betáversie van iOS 12.2 is namelijk een verwijzing door 9to5Mac ontdekt die refereert naar de nieuwe AirPods. ‘Hey Siri’ zou compatibel zijn met de nieuwe versie van de oordopjes. De volume wijzigen of een nieuw nummer selecteren zal straks enkel met je stem mogelijk zijn met de spraakassistent van Apple. Moet je natuurlijk wel een iPhone hebben, anders werkt het niet.

Met de huidige AirPods is handsfree bediening door middel van Siri nog niet mogelijk. Het is een welkome feature als je bijvoorbeeld aan het fietsen bent en het huidige nummer wil skippen. Nu kan dat ook wel door met je vingers op de AirPods te tikken, maar je handen blijven niet aan het stuur zo. De huidige AirPods gaan al zo’n twee jaar mee. Wanneer Apple de nieuwe AirPods gaat onthullen is niet bekend. Met deze nieuwe verwijzing kan het echter niet heel lang meer gaan duren.

Nog geen reacties

  1. -edit: dank u, is inmiddels gefixt-

    Siri bedienen op de fiets gaat perfect. Double tik met je vinger op een dop en zeg je opdracht. Simpel. “ bel naar huis” … “ wat is het weer “. Siri is gewoon compleet te bedienen met een tik op de dop.

    De nieuwe airpods luisteren constant .. en deze ondersteunen “he siri”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *